Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

99 učenika i studenata dobiva potpore Međimurske zaklade za obrazovanje Dr. Vinko Žganec

Datum objave: 22. prosinca 2016.

Novih 53 tisuće kuna Međimurska zaklada za obrazovanje Dr. Vinko Žganec i ove će godine dodijeliti u vidu potpora onim učenicima i studentima koji su tijekom svog školovanja postigli jednu novu razinu izvrsnosti, ali i onima kojima je potpora neophodna zbog socijalnog statusa. Temeljem rezultata ostvarenih u školovanju, te prijave na natječaj Zaklade, tako će čak 99 učenika biti obuhvaćeno ovim, još jednim u nizu ulaganjem Međimurske županije u mlade i obrazovanje. Naime Međimurska županija jedina je u zemlji koja ovakvim vidom potpora obuhvaća srednjoškolce, dok sam rad Zaklade služi kao direktni poticaj obrazovanju. Cilj je ovakvim projektima zaustaviti odlazak mladih iz Hrvatske, ali i povećati broj visokoobrazovanih osoba u Međimurju.
Još jedna specifičnost potpora je i ta da se vijećnici Skupštine Međimurske županije te članovi Upravnih vijeća odriču dijela svoje naknade za potrebe mladih i kao donacija Zakladi, ovoj, ali i Međimurskoj zakladi solidarnosti Katruža. Spomenimo kako se početkom godine očekuje ujedno natječaj za jednokratne potpore međimurskim studentima, ali i dodjela potpora djeci hrvatskih branitelja.
Popis učenika srednjih škola, studenata preddiplomskog i diplomskog studija te studenata poslijediplomskog studija koji su zadovoljili kriterije te će dobiti potpore nalazi se na sljedećem linku: https://medjimurska-zupanija.hr/2016/12/20/potpore-zaklade-dobiva-99-ucenika-i-studenata/
Potpore će se dodijeliti u siječnju 2017. godine, a sve prijavljene učenike i studente koji su udovoljili kriterijima Javnog poziva za dodjelu potpora obavijestit će i Upravnog odjela za društvene djelatnosti Međimurske županije, s informacijama vezanima za isplatu potpore.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content