Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurska županija u prepunoj zgradi Scheier primila i nagradila najbolje mentore

Datum objave: 19. prosinca 2016.

Čak 168 učitelja i profesora iz Međimurske županije može se pohvaliti kako su pod njihovim mentorstvom međimurski učenici osvojili prva mjesta na županijskim i međužupanijskim natjecanjima ili su pozvani na državnu smotru LiDraNo i smotru iz građanskog odgoja u 2016. Kako bi se nagradio njihov uspjeh i nemjerljiv doprinos koji daju našem obrazovanju, Međimurska županija odlučila ih je okupiti i ove godine, te im već tradicionalno prigodnim prijemom i poklonima čestitati na ostvarenom. U zgradi Scheier, gdje se tražilo mjesto više, zamjenici župana Međimurske županije Sandra Herman i Zoran Vidović, predsjednik Skupštine Mladen Novak i pročelnik UO za društvene djelatnosti Branko Sušec, istaknuli su u ime domaćina župana Matije Posavca poseban ponos što se sve većom brojkom nagrađenih iz godine u godinu dokazuje kako Međimurje postaje prava županija znanja, u kojoj su i ove godine uložena značajna sredstva koja doprinose njenom razvoju.
Iako smo najmanja hrvatska županija, uvjerena sam kako upravo mi imamo najviše nagrađenih mentora, što je zaista pohvalno i na tome čestitam. Mi kao vaši osnivači trudimo se koliko je moguće usmjeravati sredstva u poboljšanje sustava, izgradnju odgojno obrazovne infrastrukture, stvaranje uvjeta za nastavu u jednoj smjeni, izgradnju dvorana, adaptaciju škola, ulaganje u besplatni prijevoz i udžbenike, asistente u nastavi i još mnogobrojne projekte koje provodimo zajedno s vama“, rekla je zamjenica i objasnila kako je u svakom segmentu ključan upravo taj ljudski faktor, a u obrazovanju i motivacija, volja te ljubav kojom se znanje prenosi na mlađe generacije.
Nakon svečane dodjele, u ime nagrađenih zahvalila se profesorica Zlatka Grahovec iz Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec te se prisjetila jedne uspješne godine iza međimurskog obrazovanja, od čega se danas čuo samo dio ostvarenog. „Često smo upravo mi ti koji jako puno naučimo, jer nismo uvijek mi mentori, već upravo naši učenici. Prava je vrijednost što postoji suradnja između nas kolega, naših škola, ali i Županije kojoj zahvaljujem što podržava naš rad, što ga cijeni i poštuje, to nam daje jednu novu vrijednost, nadstandard u našem obrazovanju“, naglasila je.
Spomenimo kako su se na svečanosti predstavile sudionice ovogodišnje Državne smotre LiDraNo 2016., učenice Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec Antonija Mrla i Nina Bočkaj svojim dramsko-scenskim prikazom uz mentorstvo profesora Ivana Pranjića, te Dora Balent samostalnim novinarskim radom, uz mentoricu Ivanu Samardžija Bermanec. Svojim nastupima svečanost su upotpunili i mladi uspješni međimurski glazbenici, tenor Filip Hozjak, u pratnji Martine Jakšić Rodiger na klaviru.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content