Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Vrijeme Adventa mi je najdraži dio godine i zato mi je posebno drago da sam tu, u Međimurju

Datum objave: 16. prosinca 2016.

Nakon što je službeno otvorila svoj Ured u Međimurskoj županiji, te odradila radne sastanke s predstavnicima Županije, Grada, braniteljskih udruga i udruga nacionalnih manjina, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović susrela se i sa svećenicima triju dekanata Međimurske županije, a sve uz domaćinstvo gvardijana crkve Svetog Nikole Biskupa u Čakovcu fra Željka Železnjaka. Tom je prilikom fra Željko ukratko upoznao Predsjednicu s bogatom poviješću same crkve i župe, ali i sa svime što se radilo, danas radi kao i planovima u budućnosti. “Dobrodošli u naše zajedništvo!“ – zaključio je gvardijan te joj zaželio ugodan boravak u Međimurskoj županiji.
Upravo su svećenici jedni od najzaslužnijih da je danas Međimurje sastavni dio Hrvatske
Župan Matija Posavec je tom prilikom istaknuo kako je ovaj susret dokaz dobre suradnje koja se svakodnevno njeguje. “Nikako ne smijemo zaboraviti kako je prostor Međimurja najduže bio pod okupacijom Mađarske. Kada se nakon II. svjetskog rata odlučivalo o sudbini Međimurja i kome će ono pripasti upravo je snažna povezanost sa Zagrebačkom biskupijom kao i narodne pjesme dr. Vinka Žganca bila prevaga i dokaz kako je Međimurje hrvatsko.“ – posebno je napomenuo Posavec te zaključio kako su za to upravo svećenici jedni od najzaslužnijih.
Zahvaljujem se na ovom okupljanju, posebice jer sam svjesna gužve koju imate u ovo vrijeme došašća. Ovo je inače moj najdraži dio godine i zato mi je posebno drago da sam tu u Međimurju.“ – izjavila je Grabar-Kitarović te svima zaželjela miran, sretan i blagoslovljen Božić i Novu 2017. godinu.
Posjet PANA-i d.o.o. i Adventu u Starom gradu
Sukladno najavama Predsjednica je nakon prijema građana posjetila čakovečku tvrtku PANA d.o.o. gdje se iz prve ruke upoznala s načinom poslovanja međimurskih gospodarstvenika, te izjavila kako je poduzetnička klima u Međimurju jedan od generatora izuzetnih rezultata međimurskog gospodarstva. “Upravo je to ono što čini razliku i što u konačnici Međimurje stavlja ispred drugih u ovom trenutku.“ – izjavila je Grabar-Kitarović. Predsjednica je potom obišla i Stari grad te Muzej Međimurja, upalila svijeće pred Spomen zidom poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima te prošetala centrom Grada da bi se u konačnici pridružila završnoj svečanosti obilježavanja “Godine Nikola Šubića Zrinskog“.

 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content