Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Posljednjeg dana svog boravka na sjeveru Hrvatske, Predsjednica okuplja predstavnike Diplomatskog zbora

Datum objave: 16. prosinca 2016.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović kao posljednju ovogodišnju destinaciju izmještanja svog ureda iz Zagreba odabrala je Međimursku županiju u kojoj boravi od 15. do 17. prosinca.
Nakon što je u prva dva dana obišla gotovo sve krajeve Međimurja i susrela se s brojnim udrugama, poduzetnicima i građanima, Predsjednica će svog posljednjeg dana u Međimurju okupiti članove Diplomatskog zbora. Tom će se prilikom u Termama LifeClass Sveti Martin u 11:00 sati 50-ak akreditiranih Veleposlanika u Republici Hrvatskoj susresti s gospodarstvenicima Varaždinske i Međimurske županije s ciljem što vjerodostojnijeg predstavljanja gospodarskog potencijala cijele regije. S međimurske strane će se tako predstaviti 25 - ero izvozno orijentiranih gospodarstvenika, a cjelokupni događaj odvijat će se u organizaciji Hrvatske gospodarske komore.
U 12:30 očekuje se dolazak Predsjednice u kuriju „Terbotz“ u Železnoj gori gdje će joj njeni domaćini župan Međimurske županije Matija Posavec, načelnik Općine Štrigova Stanislav Rebernik i vlasnik kurije Branimir Jakopić predstaviti povijest tog kraja, uz nezaobilaznu degustaciju najbolje međimurske vinske kapljice. Obilazak po bajkovitim međimurskim bregima nastavit će se posjetom jednog od najstarijih vinskih podruma u Međimurju, kod OPG-a Lovrec u Svetom Urbanu od 14:30 sati.
Svoj boravak na sjeveru Hrvatske Predsjednica će završiti u varaždinskom HNK gdje će se od 17:30 održati prigodni koncert za uzvanike u organizaciji Varaždinske i Međimurske županije, dok će se na istom mjestu od 18:00 sati održati svečani božićni prijam za predstavnike Diplomatskog zbora, što je ujedno prvi put od hrvatske samostalnosti da će se ova svečanost održati izvan Zagreba.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content