Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Predsjednica RH svog drugog dana boravka s gospodarstvenicima i udrugama diljem Međimurja

Datum objave: 15. prosinca 2016.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović kao posljednju ovogodišnju destinaciju izmještanja svog ureda iz Zagreba, odabrala je upravo Međimursku županiju. Tako od 15. pa do 17. prosinca upravo u zgradi Međimurske županije odrađuje niz sastanaka i prijema, a nakon što su prvog dana odrađeni sastanci s predstavnicima braniteljskih udruga i romske zajednice, te županijskim i gradskim dužnosnicima, drugoga dana boravka Predsjednica RH će razgovarati s gospodarstvenicima, predstavnicima obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, te predstavnicima kulturnog života.
Dan će započeti od 09:30 sati radnim sastankom i obilaskom u Murskom Središću, gdje će se uz druženje s građanima dotaknuti teme izgradnje mosta, a nakon toga krenuti u Prelog gdje će od 11:00 sati odraditi susret s gospodarstvenicima, istaknutim izvoznicima Međimurja. Uz obilazak pogona tvrtke Šestan – Busch u 11:40 sati, susrest će se i s čelnicima tvrtke Tehnix u Donjem Kraljevcu, ali i s međimurskim dobitnicima nagrade Eko Oskar. Od 13:15 sati s više od 450 učenika Osnovne škole Prelog Predsjednica RH nastavit će hvalevrijedan projekt naziva „Hrvatska čita“, te nakon toga od 14:30 sati sudjelovati na svečanosti povodom 790. obljetnice Donjeg Vidovca u tamošnjem Domu kulture.
Dan nastavlja u Društvenom domu u Podbrestu, gdje će se od 15:30 sati prezentirati tamošnje udruge, domaće radinosti i tradicija našeg kraja uz nastupe kulturno umjetničkih društava, a najavljen je i susret Predsjednice s predstavnicama tamošnje udruge žena. Radno poslijepodne nastavlja u Čakovcu, uz razgovor s djecom u Međimurskoj udruzi za ranu intervenciju MURID od 16:30 sati, te obilaskom prostorija Dnevnog boravka djece „Dr. Antun Bogdan“ Čakovec – Caritasa Varaždinske biskupije.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content