Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Predsjednica Republike Hrvatske otvorila svoj Ured u Međimurskoj županiji

Datum objave: 15. prosinca 2016.

Nakon dvodnevnog boravka u Varaždinskoj županiji, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izmjestila je svoj Ured u Međimursku županiju, gdje će boraviti od 15. do 17. prosinca. Predsjednicu su ispred zgrade Međimurske županije dočekali župan Međimurske županije Matija Posavec, sa zamjenicima Sandrom Herman i Zoranom Vidovićem, predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak, sa zamjenicima Petrom Kovačić i Josipom Grivcem, predstavnici Grada Čakovca na čelu sa zamjenikom gradonačelnika Marijom Medvedom i predsjednikom Gradskog vijeća Juricom Horvatom, te mnogobrojni građani Međimurja.
Županije, gradovi i općine moraju biti motori razvoja lokalnih sredina
Predsjednica Grabar-Kitarović tom je prilikom naglasila kako je Međimurje doista područje vrijednih i radišnih ljudi, gdje razvoj poduzetništva može biti primjerom svim krajevima u Hrvatskoj. „Vjerujem da ćemo u ova 3 dana istaknuti upravo one pozitivne primjere kako se u suradnji lokalne samouprave, državne vlasti te poduzetnika i građana mogu donijeti rješenja koja će poticati razvoj i ulaganje u Hrvatskoj, što nam je neophodno za otvaranje novih radnih mjesta i zadržavanje naših mladih ljudi u zemlji. Posebno želim razgovarati s predstavnicima gospodarstva, kako bi sagledali sve izazove i probleme s kojima se susrećete, ali isto tako i viziju vaše budućnosti, projekte koje ste zamislili i ideje koje imate za bolji razvoj Međimurja i cijele Hrvatske“, rekla je predsjednica, istaknuvši kako upravo županije, gradovi i općine moraju biti motori razvoja svojih lokalnih sredina. Poseban pozdrav uputila je svim međimurskim braniteljima koji su se hrabro i zdušno borili za slobodnu, samostalnu i demokratsku Republiku Hrvatsku. „Međimurci su oduvijek znali gdje pripadaju, a svoje su domoljublje iskazali tako što su stali na branik domovine u vrijeme Domovinskog rata. Na tome smo im vječno zahvalni, kao i svim obiteljima poginulih i nestalih hrvatskih branitelja“, napomenula je Grabar-Kitarović te se osvrnula i na položaj Roma u Međimurju. „Njihova situacija u segmentu zapošljavanja i sveopćeg integriranja još je uvijek prilično teška. No, postoje integracijski programi i vjerujem da ćemo zajedno s predstavnicima romske zajednice učiniti puno više kako bi se podigao njihov životni standard“, rekla je predsjednica.
Iako najmanja županija, Međimurje je veliko duhom kojim pronosi europske vrijednosti
Župan Posavec poželio je predsjednici toplu dobrodošlicu u Međimurje, te s osobitim ponosom istaknuo kako će naš kraj u naredna tri dana biti središte Republike Hrvatske. „Zadovoljstvo mi je što ćemo imati prilike predsjednicu upoznati sa svime što radimo i po čemu smo primjer dobre prakse u Hrvatskoj, ali i prenijeti joj sve probleme koji nas tište, kako bi zajedničkim razgovorom, prijedlozima i konkretnim potezima ovaj kraj mogli učiniti još boljom, sretnijom i kvalitetnijom sredinom za život“, naglasio je župan Posavec i dodao kako će na ovaj način imati prilike susresti se s gospodarstvenicima, sportašima, uspješnim učenicima i svima koji ostvaruju sjajne rezultate. „Ova županija možda jest teritorijalno među najmanjima, ali je velika duhom koji je najviše utkan upravo u našim ljudima i svemu onome što govorimo da su europske vrijednosti. Po tome smo prepoznatljivi i želimo nastaviti tim putem, ali u isto vrijeme našim ljudima omogućiti bolje uvjete i veći standard“, zaključio je župan. Na istom je tragu dobrodošlicu predsjednici u ime Grada Čakovca poželio zamjenik gradonačelnika Medved, koji je u svom govoru izrazio zadovoljstvo što će se predsjednica imati prilike neposredno uvjeriti zašto se najsjeverniji kraj Hrvatske u mnogim poljima nalazi na nacionalnom vrhu. „Svi koji ćemo imati prilike razgovarati s predsjednicom prenijet ćemo joj naša iskustva, ali i izazove koje imamo na lokalnoj razini u provedbi svega onoga čime nastojimo unaprijediti životne uvjete naših građana te im stvoriti dodatne mogućnosti za rast i razvoj“, rekao je Medved. Cjelokupnu svečanost dolaska predsjednice svojim su nastupom uveličali članovi zbora „Josip Vrhovski“ Nedelišće, dok su osobiti doprinos pružile i članice Udruge žena „Potočnica“ Domašinec, članovi Zrinske garde Čakovec, te pripadnici Počasno-zaštitne bojne. Čast da podigne zastavu Ureda predsjednice Republike Hrvatske imao je mladi Leon Vlašić, učenik 1. razreda Tehničke škole Čakovec, dobitnik Oskara znanja i brojnih nacionalnih i međunarodnih priznanja i nagrada u robotici. Predsjednica Grabar-Kitarović uputila mu je posebnu zahvalu, te istaknula kako je upravo on simbol uspješne budućnosti i svega onog čemu Hrvatska mora stremiti, a to je izvrsnost i ulaganje u naše mlade, kako bi im omogućili da ostaju Međimurju, ali i svim drugim krajevima Hrvatske.

 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content