Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Potpisom ugovora započela treća faza radova na sportskoj dvorani u Goričanu

Datum objave: 13. prosinca 2016.

Uspješni projekti škologradnje u Međimurskoj županiji nastavljeni su današnjim potpisom ugovora o nastavku izgradnje školske sportske dvorane Osnovne škole Goričan. Projekt od velike važnosti za tamošnje učenike i učitelje, ali i cijelu Općinu, tako je ušao u svoju treću fazu izgradnje, a vrijednost ugovora iznosi oko 6 milijuna i 250 tisuća kuna.  Svečanosti potpisivanja prisustvovali su župan Međimurske županije Matija Posavec, načelnik Općine Goričan Mario Moharić, ravnatelj Osnovne škole Goričan Zlatko Varošanec, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Međimurske županije Branko Sušec, voditelj Odsjeka za javnu nabavu Goran Gotal, direktor MIN-a - Međimurje, investicije, nekretnine Ivan Vinković i direktor tvrtke Tekeli projekt-inženjering Igor Tekeli.
Očekuje se pomoć Državnog proračuna za 2017. godinu u realizaciji kapitalnih projekata
Općina Goričan jedna je od onih koje su prihvatile model po kojem u relativno kratkom roku možemo realizirati projekt školske dvorane. Radi se o kreditnom zaduženju koje će pratiti i Županija i Općina što svim uključenim akterima uvelike olakšava cjelokupni proces, a po istom smo principu nedavno započeli izgradnju sportske dvorane u Strahonincu“, istaknuo je tom prilikom župan Posavec i čestitao svima koji su dali svoj doprinos kako bi se ovaj projekt uskoro mogao završiti. Također, osvrnuo se i na preostale kapitalne projekte Županije koji su pokrenuti ili su već pred završetkom, a koji zahtijevaju pomoć Državnog proračuna. „Ono što očekujemo jest podrška države kako bismo mogli završiti investicije osnovne škole u Pribislavcu i sportske dvorane u Orehovici. One su nam neophodne, jer primjerice uvjeti u kojima djeca odlaze u školu u Pribislavcu više ne zadovoljavaju ni sigurnosni aspekt, dok u onim školama gdje nema sportskih dvorana učenici vježbaju u prilagođenim učionicama, što nije standard 21. stoljeća kakav želimo svoj našoj djeci“, naglasio je župan i dodao kako se projekti škologradnje nastavljaju adaptacijom škola diljem Međimurja u segmentu energetske učinkovitosti, a da se intenzivno razmišlja o načinu izgradnje novih sportskih dvorana. Načelnik Općine naglasio je kako će završetak izgradnje sportske dvorane biti kruna njegovog četvrtog mandata, te da bi učenici u njoj mogli vježbati već od iduće školske godine. „Ovdje se ne radi samo o školskoj dvorani, već će se ona moći koristiti za razne namjene. Primjerice, imamo europske prvakinje u nekoliko kategorija mažoretkinja i twirlinga koje treniraju u nemogućim uvjetima, a ostvaruju sjajne rezultate, tako da one kao i ostali naši sportski klubovi zaslužuju imati mjesto na kojem mogu provoditi kvalitetne pripreme“, napomenuo je Moharić te pojasnio kako će se ovom fazom završiti svi građevinski radovi, nakon čega će uslijediti i opremanje dvorane u vrijednosti oko pola milijuna kuna, a da bi sve moglo biti gotovo kroz 6 mjeseci.
Ostvarenje sna učenika i učitelja u Goričanu
Ovim potpisom cjelokupni projekt izgradnje školske dvorane tako je ušao u svoju zadnju fazu, s čime je posebno zadovoljan ravnatelj škole Varošanec. „Došlo je vrijeme da se ispuni san sve naše djece, ali i cijelog našeg mjesta jer će time svi mještani Goričana dobiti jedan potpuno novi objekt za različite namjene. Zbog toga se ovim putem želim zahvaliti i Općini i Županiji što su svojim nastojanjima omogućili da se taj san i ostvari“, rekao je ravnatelj objašnjavajući kako se do sad nastava tjelesnog odvijala u jednoj od učionica ili vani na igralištu za dobrog vremena. Projekt će do njegovog završetka voditi tvrtka Tekeli projekt-inženjering, čiji je direktor tom prigodom zahvalio na ukazanom povjerenju, te istaknuo kako će nastojati izvršiti sve radove što profesionalnije i u što kraćem roku. Pročelnik Sušec na samom je kraju napomenuo kako će osim primarne koristi same sportske dvorane, OŠ Goričan na ovaj način dobiti priliku za provođenje jednosmjenske nastave s nekim manjim preinakama. Isto tako, najavio je kako će osim izgradnje dvorane, škola biti prijavljena na natječaj za energetsku obnovu cjelokupne zgrade, čime bi se kvaliteta održavanja nastave zaista podignula na jednu višu razinu.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content