Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Mještani Bukovca dobili dugoočekivani božićni dar – novu cestu

Datum objave: 13. prosinca 2016.

Makadamska cesta duga gotovo jedan kilometar, ovih je dana dobila potpuno novi oblik, te uz novi asfalt i sanaciju postala ponos mještana naselja Bukovec u Općini Selnica. Veliko veselje ovog prosinca vlada među Bukovčanima koji su godinama čekali na realizaciju projekta, ali kako im je i obećano, tako je i realizirano, na inicijativu župana Međimurske županije Matiju Posavca, načelnika Općine Selnica Ervina Vičevića i ravnateljicu Županijske uprave za ceste Ljerku Cividini.
Kako se radi o jedinoj makadamskoj prometnici u Međimurju na kojoj je više stanovnika koju uz nju žive, ovo je još jedan vrijedan projekt Županijske uprave za ceste, kojim su mještani osim same obnove kolnika, dobili i novi asfaltni sloj, a riješena je i oborinska odvodnja kanalicama, uz postavljanje rubnika. „Od 2013. godine ova je cesta u nadležnosti ŽUC-a, a u trenutku kada je dobila status lokalne ceste, krenuli smo u projekt. U međuvremenu su Međimurske vode odradile kanalizacijski sustav, a nakon toga je i provedena javna nabava za obnovu makadama“, pritom je objasnila ravnateljica ŽUC-a, a međimurski župan dodao kako je ova investicija teška nešto više od 600 tisuća kuna, ali i vrijedna svake uložene kune, kako je dovela do konkretnih rješenja za 10 kućanstava u Bukovcu.
„Dugo se o ovom projektu samo razgovaralo, u vrijeme kada puno nismo mogli te kada nije bila u našoj nadležnosti, a iako je bilo puno nepovjerenja, i načelnik i ravnateljica i ja svaki smo dan radili na tome da vam omogućimo cestu kakvu zaslužujete. Ovdje djeca idu u školu, uz cestu su vaši domovi, prometnica većinu vremena nije bila prohodna kada je bilo potrebno, pa mi je tim više drago da smo u okviru obnove priveli kraju i problem s klizištem u jednom od kućanstava“, objasnio je Posavec u razgovoru s mještanima te pohvalio načelnika koji zna prepoznati potrebe svojih stanovnika i s kojim nije teško realizirati projekte kao što su ovi.
Da im je ovo najbolji mogući božićni dar i jedini koji im je zaista potreban, složili su se svi prisutni i zahvalili svima koji su tijekom godine slušali njihove probleme i krenuli u što skoriju realizaciju. „Ovo je samo jedan od projekata koje planiramo u Općini, trudimo se da svaki naš sugrađanin bude zadovoljan krajem u koji živi, da ima sve potrebne uvjete i da im zajedničkim snagama pomognemo koliko je u našoj moći“, rekao je načelnik, objasnivši kako je ponosan na ovaj, još jedan primjer uspješne suradnje na korist svih Međimuraca koji će koristiti ovu cestu koja se spaja s Općinom Sveti Martin na Muri. Naravno, ovo nije jedina traka na ovom području koju je Županijska uprava za ceste sanirala, u pripremi su već i novi projekti koji će se provoditi tijekom 2017. godine, a sve s ciljem povećane sigurnosti svih sudionika u prometu.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content