Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju

Datum objave: 10. prosinca 2016.

Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju, koji se na razini Europske unije održava u periodu od 05. do 09. prosinca 2016. ovog vikenda međimurskoj javnosti  u zgradi Scheier predstavlja Gospodarska škola Čakovec. Kao jedna od novijih inicijativa Europske komisije za promicanje strukovnog obrazovanja diljem Europe, a s ciljem povećanja atraktivnosti i funkcionalnosti obrazovanja u strukovnog smjeru, i naša se Gospodarska škola priključila projektu te promovira zanate koji se na današnjem tržištu rada sve više cijene i traže.
Razmjena izvrsnosti i kvalitete
Zbog velikog spektra aktivnosti i mogućnosti koje pruža obrazovanje u struci i u zanatima čije tehničke vještine idu u korak s vremenom, poduzeća i organizacije postali su jači i konkurentniji na tržištu rada. Povezivanje teorije i prakse te mogućnost ideje koja se kasnije realizira, prikazana je u cijeloj Europi tijekom radionica i edukacija koji se organiziraju uz različite projekte. Tako su ovom prilikom tijekom petka i subote organizirane strukovne radionice i to: kozmetičko – pedikerske, obućarske, aranžerske, frizerske, pismoslikarske, krojačke, prometne te biciklopopravljaona kako bi pokazali široj javnosti korist od strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.  
„Promocija strukovnih zanimanja izuzetno nam je bitna kako bismo promovirali što više različitih strukovnih usmjerenja i što više učenika osmih razreda motivirali da upišu školovanje za određeni zanat koji im osigurava siguran posao nakon srednje škole. Dakle, svi razredni odjeli Gospodarske škole  predstavit će se u  sklopu radionica koje su sami osmislili uz pomoć i vodstvo profesora i mentora. Ovo je projekt interesantan svim generacijama, a osobito učenicima završnih razreda osnovnih škola, posebice radi profesionalne orijentacije. Ujedno svi sugrađanima  koji se zateknu u gradu mogu dobiti uvid što sve radimo u našoj školi. To je dobar put kojim možemo krenuti u promjenu svijesti građana o strukovnim zanimanjima“ – istaknuo je ravnatelj Gospodarske škole Čakovec, Renato Vinko.
Radionice i prezentacija možete posjetiti u petak od 9 do 16 sati te u subotu od 9 do 12 sati u zgradi Scheier.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content