Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održana Nacionalna konferencija Savjeta mladih

Datum objave: 9. prosinca 2016.

Nakon sjednice Koordinacije županijskih savjeta mladih u lipnju u Karlovcu, proteklog je vikenda u istom mjestu održana Nacionalna konferencija Savjeta mladih. Najveća konferencija savjeta mladih u Hrvatskoj imala je za cilj jačanje uloge savjeta mladih u procesima donošenja odluka i kreiranju lokalnih politika te izgradnju kapaciteta članova savjeta mladih. Konferencija je okupila stotinjak predstavnika iz više od 40 općinskih, lokalnih i županijskih savjeta mladih iz cijele Hrvatske.
Otvaranju konferencije prisustvovali su ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić, gradonačelnik Karlovca Damir Jelić te zamjenik župana Karlovačke županije Ivan Banjavčić dok je o položaju mladih u Europskoj uniji govorila zastupnica u Europskom parlamentu Ivana Maletić. Kao primjer dobre prakse predstavili su se gosti iz Nacionalne udruge mladih i djece Republike Francuske.
Drugog dana za sve su članove savjeta organizirane cjelodnevne radionice koje su trebale unaprijediti metodologiju izvještavanja o radu savjeta mladih te unaprijediti mogućnosti uspoređivanja, suradnje i prenošenja primjera dobre prakse između savjeta mladih. Također, predstavljen je i primjer dobre prakse iz Slovenije na temu „Mladim prijazna občina“.
Za odličnu organizaciju Konferencije pobrinuo se Savjet mladih Grada Karlovca, Grad Karlovac, Savjet mladih Karlovačke županije, Karlovačka županija te Udruga gradova, a partnerstvu s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Veleposlanstvom Republike Francuske, Nacionalnom udrugom mladih i djece Republike Francuske, Inštitutom za mladinsko politiku Republike Slovenije, Mrežom mladih Hrvatske i udrugom Izvan fokusa.
Našu županiju predstavljao je predsjednik Savjeta mladih Međimurske županije Ivan Šimunković.
Više informacija o održanoj konferenciji te galeriju fotografija možete potražiti na sljedećoj poveznici: http://nksm.eu/

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content