Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U Prelogu održan sastanak Plenkovića i Posavca

Datum objave: 7. prosinca 2016.

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Grada Preloga u prepunoj dvorani Doma kulture u Prelogu obilježen je Dan Grada Preloga. Samu sjednicu su uz mnogobrojne visoke uzvanike svojim dolaskom uveličali i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković zajedno s ministrom turizma Garijem Capellijem. Po završetku sjednice premijer je održao radni sastanak s predstavnicima Međimurske županije i gradova, a kojem su se odazvali župan Matija Posavec, gradonačelnici Ljubomir Kolarek i Dražen Srpak, saborski zastupnik Darko Horvat te glasnogovornica Vlade RH Sunčana Glavak. Upravo je to bila prilika da župan Međimurske županije Matija Posavec premijera i njegov tim ljudi upozna detaljnije s projektima od osobitog značaja za Županiju. “Premijera sam upoznao s konkretnim projektima, sa stanjem u gospodarstvu, funkcioniranju javne uprave, ali i problematike s kojom se gotovo svakodnevno susreću naši građani.“ – izjavio je Posavec te napomenuo kako su predstavljeni projekti od interesa svih građana Međimurja s posebnim naglaskom na one već započete poput izgradnje Doma zdravlja u Čakovcu te projekata u škologradnji.
Nacionalni proračun kao i onaj Hrvatskih cesta će pokazati jesu li razgovori bili uspješni
Posebno je bilo riječi o cestogradnji gdje je Posavec premijera upoznao s činjenicom da je samo prošle godine kroz Međimurje prošlo 9 milijuna putnika. Kako je Župan rekao, zbog postojeće i svima već znane problematike količine prometa u Murskom Središću, gospodarske dinamike u Prelogu te preopterećenosti državne ceste Čakovec-Varaždin razgovaralo se o zaobilaznicama naših gradova, ali i izgradnji mosta preko Mure kod Središća kao i kod Kotoribe prema Mađarskoj. Najavljeno je da se oko njih svakako nastavljaju intenzivni razgovori s Hrvatskim cestama. “Napominjem kako će se sudbina svih projekata o kojima smo se razgovarali znati uskoro, posebice jer se o proračunu za 2017. godinu u Hrvatskom saboru glasa u subotu.“ – zaključio je Posavec.

 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content