Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Svečano otvorena rekonstruirana dionica ceste Otok-Prelog

Datum objave: 6. prosinca 2016.

Kao što je bilo i najavljeno prilikom potpisivanja ugovora o izvođenju radova sanacije opasnih mjesta u rujnu ove godine, današnjim otvorenjem rekonstruirane ceste dionice Otok – Prelog završen je 900 tisuća kuna vrijedan projekt u sklopu kojeg je izgrađena i biciklistička traka, što će uvelike doprinijeti većoj sigurnosti u prometu na toj relaciji. Spomenuti ugovor potpisali su župan Međimurske županije Matija Posavec, ravnateljica Županijske uprave za ceste Ljerka Cividini i vlasnik tvrtke izvođača radova Pavlic-Asfalt-Beton Goričan Zvonimir Pavlic, koji su prisustvovali i samoj svečanosti otvorenja kod Prepelice, zajedno s gradonačelnikom Grada Preloga Ljubomirom Kolarekom.
Još jedan primjer uspješne suradnje na korist svih Međimurki i Međimuraca
Kako je objasnila ravnateljica Cividini, ovaj projekt proveden je u okviru Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa 2011.-2020. Ministarstva unutarnjih poslova, a u sklopu sanacije opasnih mjesta na području RH, zajedno sa Centrom za vozila Republike Hrvatske. „Radovi se sastoje od proširenja kolnika s postojećih 5.30 do 5.70 na 6 metara uz dodatna proširenja u horizontalnim krivinama i izgradnje biciklističke trake, širine 1.80 metar. Naravno, ovo nije jedina traka na ovom području koju smo sanirali, u pripremi su već i novi projekti koje planiramo provesti tijekom 2017. godine, a sve s ciljem povećane sigurnosti svih sudionika u prometu“, naglasila je Cividini. Sama svečanost otvorenja prigodno je održana na Dan Grada Preloga, s čime je posebno zadovoljan gradonačelnik Kolarek. „Ovaj projekt bio nam je od izuzetne važnosti jer ovom cestom svakodnevno prolazi veliki broj ljudi koji iz Ludbreške Podravine dolaze u Prelog na posao. Rekonstrukcijom ove trake Prelog je spojen pješačko-biciklističkom stazom sa svim okolnim naseljima“, istaknuo je gradonačelnik te zahvalio svim uključenim akterima koji su u zadanom vremenu proveli sve potrebne radove na zadovoljstvo svih. „Ovo je samo još jedan uspješan primjer zajedništva u provođenju projekata na korist svih građana naše županije. U ovom trenutku pripremamo Županijski proračun za iduću godinu, kojim planiramo podržati važne projekte koji su značajni za Grad Prelog, ali i za ostale općine i gradove u Međimurju, kao što smo to radili i do sad“, napomenuo je tom prilikom župan Posavec, te uputio poziv svima da svojim prijedlozima pomognu detektirati kritične točke u prometu. „Sredstva iz nacionalnog programa namijenjena sanaciji opasnih prometnih točaka i raskrižja nude se i dalje i tu priliku moramo iskoristiti. Stoga, želimo pripremiti nove projekte za ovakve ili slične zahvate na prometnicama diljem Međimurja, kandidirati ih za dobivanje potrebnih sredstava i krenuti u realizaciju koja će zasigurno dati jednu veću kvalitetu života cijeloj našoj županiji“, zaključio je Posavec.

 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content