Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Susret ugostitelja i poljoprivrednih proizvođača

Datum objave: 6. prosinca 2016.

Povodeći se pozitivnim iskustvom i uspješnim rezultatima prošlogodišnjeg Connect Foruma, Regionalna razvojna agencija Međimurje REDEA i ove godine organizira susret predstavnika ugostiteljskog sektora i poljoprivrednih proizvođača s ciljem njihovog povezivanja i organiziranja na tržištu te uspostave kanala nabave.
Cilj ovog Foruma je razvoj lokalnog sektora proizvodnje hrane primjenom kratkih lanaca opskrbe, a samim time i razvoj lokalne ekonomije. Povezivanjem ugostiteljskog i poljoprivrednog sektora skraćuje se proces distribucije hrane od mjesta proizvodnje do mjesta potrošnje što u konačnici dovodi do smanjenja troškova transporta hrane i onečišćenje okoliša. Osim toga proizvodi, zbog skraćenog procesa distribucije, ne gube na svojim nutritivnim vrijednostima te svježi dolaze do potrošača. Lokalni proizvodi mogu imati velik utjecaj na razvoj zajednice što može, između ostalog, rezultirati i većom turističkom prepoznatljivošću samog kraja.
Forum će se održati u srijedu 7. prosinca 2016. godine s početkom u 10 sati u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje u Čakovcu, a sastojat će se od tri dijela. U prvome dijelu bit će dva kratka predavanja:
1. Rudi Grula, Turistička zajednica Međimurske županije – Međimurski Gurman „Najte nikaj zameriti“ certifikacija i kategorizacija ugostiteljskih objekata u Međimurju
2. Andrija Lesar, Bioinstitut d.o.o. – Standardi koje je potrebno zadovoljiti prilikom plasmana poljoprivredno – prehrambenih proizvoda u ugostiteljske objekte
U drugom dijelu programa organizirat će se okrugli stol, a sudionici za okruglim stolom bit će predstavnici restorana Mala Hiža, Mundoaka i Shamper te predstavnici obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava OPG Hažić, OPG Šardi i OPG Zadravec. U posljednjem dijelu CONNECT FORUMA održat će se B2B sastanci (Business-to-business) na koje su pozvani svi zainteresirani ugostitelji i poljoprivredni proizvođači. Poljoprivredni proizvođači će imati mogućnost sudjelovati u individualnim razgovorima sa zainteresiranim ugostiteljima te na taj način upoznati potencijalne poslovne partnere.
Rok za prijavu je 5. prosinac 2016. godine, a prijaviti se možete putem ove POVEZNICE ili putem telefonskog poziva na broj 040 395 586.
Veselimo se Vašem dolasku!

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content