Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Životinje i njihova prava

Datum objave: 5. prosinca 2016.

Međimurska županija u suradnji sa Skloništem za životinje Prijatelji, gradonačelnicima i načelnicima gradova i općina u županiji, Veterinarskom inspekcijom, Policijskom upravom međimurskom i Udrugom mladih Roma, sustavno provodi mjere i nadzor napuštenih i zlostavljanih životinja. Evidencijom pasa, pokušava se dovesti red u sustav te stroža kontrola vlasnika koji bi u slučaju nebrige oko životinja bili procesuirani i kažnjavani . Obveza vlasnika, također je čipiranje i cijepljenje pasa, dok psi koji su u nadležnosti samog skloništa prolaze i proces kastracije.
Kako bi se usadila svijest brige o životinjama, poticala njihova zaštita i prava, potrebno je educirati građane što je i osnovni cilj svih dionika u procesu. Međimurska županija kao aktivni član, u okviru svojih mogućnosti podupire i izdvaja sredstva za pomoć i rješavanje problema kako napuštenih životinja u čakovečkom azilu, tako i zbrinjavanjem pasa i mačaka lutalica na području županije te je potpora u svim aktivnostima i akcijama koje se provode. Kako problemi nisu nastali preko noći, a iz objektivnih se razloga nije moglo odmah reagirati, dogovorenim mjerama, postupcima i registrom broja pasa, osobito u romskim naseljima, povećana je kontrola te smo na dobrom putu da zajedničkim snagama situaciju ublažimo i riješimo.
 
http://www.prijatelji-zivotinja.org/
http://sklonistedobrote.hr/

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content