Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Humanitarni koncert „Thes i prijatelji – Fala ti Međimurje“ za mlade sportaše s invaliditetom

Datum objave: 1. prosinca 2016.

Dolaskom mjeseca prosinca zakoračili smo u vrijeme Adventa, kada više trenutaka posvećujemo druženju s obitelji i prijateljima, te uviđamo koliko su upravo oni ti koji našim životima daju smisao i čine ga ljepšim. No, još je bolji osjećaj kada tu sreću možemo podijeliti s drugima, pogotovo onima kojima je zaista potrebna naša pomoć. Na tom se tragu u srijedu, 07. prosinca 2016. godine, u čakovečkom Centru za kulturu organizira humanitarni koncert „Thes i prijatelji – Fala ti Međimurje“. Tako će se, nakon mnogo godina, na pozornici ponovno okupiti neki od članova stare postave iznimno popularnih „Demona“ te izvesti hitove koji će podsjetiti na dobra stara vremena, uz gostovanje brojnih prijatelja koji su pjevali pjesme poznatog međimurskog kompozitora, pjevača i skladatelja Željka Thesa.
Naime, jedan od povoda održavanja koncerta je veliko priznanje ovom međimurskom glazbeniku kojem će se, za više od 40 godina kontinuiranog rada i doprinosa hrvatskoj glazbi, uručiti plaketa legende hrvatske glazbene scene. Također, na inicijativu udruge „Hrvatska reprezentacija“, koja potiče mlade na bavljenje sportom, održat će se akcija humanitarnog karaktera s ciljem prikupljanja dobrovoljnih donacija za nabavku novih kolica mladim i perspektivnim sportašima s invaliditetom.
Plaketa legende hrvatske glazbene scene pripada svim Međimurkama i Međimurcima
Sam koncert u Gradskoj kavani Čakovec predstavili su zamjenik župana Međimurske županije Zoran Vidović i Željko Thes, zajedno s nekadašnjim glavnim vokalom „Demona“ Zoranom Grujićem Glažom. Kako je istaknuto, osim uručivanja prigodne plakete, koju će Thesu dodijeliti predsjednik Udruge glazbenih menadžera i producenata Hrvatske Vladimir Mihaljek, ovaj koncert bit će prilika da se pomogne onima kojima je to zaista potrebno.
Ova plaketa meni osobno znači nevjerojatno puno, jer ona predstavlja priznanje mojoj ljubavi i strasti koju sam tijekom više od 40 godina pretvarao u tekstove i note pjesama. Međutim, ona ne pripada meni, već svim Međimurkama i Međimurcima te naravno ostaje u nasljeđe budućim generacijama. Mi ćemo dati sve od sebe da probudimo tu emociju u svima koji dođu na koncert, te na taj način dati svoj doprinos u pomaganju onima kojima je to potrebno“, rekao je Thes istaknuvši kako je neizmjerno ponosan što ima priliku ponovno nastupiti u svom Međimurju i time podržati ovu humanitarnu akciju. Najavi koncerta i akcije pridružio se i Glaž, koji je iskoristio tu priliku pozvati sve ljude velikog srca da dođu i zajedno zapjevaju na koncertu, te pritom podrže ovu hvalevrijednu inicijativu kojom se pomaže mladima.
Nova kolica za mladog međimurskog stolnotenisača
S ciljem promicanja sporta među mladima, udruga „Hrvatska reprezentacija“, pokrenula je program „I ti to možeš“ kojim se želi pružiti potpora i pomoć mladim sportašima s invaliditetom. U sklopu programa održava se i akcija „21 kolica za sport“, čiji je cilj omogućiti nabavku potpuno novih kolica za perspektivne mlade sportaše s invaliditetom u svakoj od hrvatskih županija. Tako su predstavnici Udruge, nakon održane akcije u Zagrebu, odlučili ovu lijepu priču nastaviti u Međimurju, te je odlučeno kako će nova kolica dobiti naš mladi stolnotenisač Nino Baša. „Drago mi je što smo upravo u ovo vrijeme i za ovu prigodu uspjeli okupiti sjajnu ekipu koja će organizirati koncert za pamćenje. Cilj je ovakvih manifestacija da ljude podsjetimo koliko nam je malo dovoljno za sreću, te da trunka ljubavi, suosjećanja i solidarnosti može učiniti svu razliku na ovom svijetu kako bi nam život svima bio puno ljepši“ , napomenuo je zamjenik župana, te čestitao Thesu i Glažu na ovom priznanju i zahvalio im na svemu što su godinama činili za Međimurje. Naglasio je kako je ulaz na koncert besplatan, a da će se dobrovoljnim prilozima građana prikupljati sredstva za nabavku novih kolica i drugoj djeci, za što će prigodno biti otvoren i poseban podračun.
Dođite, uživajte i pomognite drugima
U cjelokupnu akciju uključili su se Međimurska županija, Grad Čakovec, te turističke zajednice Međimurske županije i Grada Čakovca, koje zajedničkom organizacijom ovog koncerta jamče predivnu večer ispunjenu svim onim emocijama koje vežemo uz Božić i predblagdansko vrijeme. „Vrijeme je solidarnosti, mira i zajedništva, stoga ovim putem pozivamo Međimurke, Međimurce, ali i sve ljude velikog srca da nam se pridruže na ovom koncertu, uživaju u vječnim hitovima, te pritom naprave dobro djelo“, zaključio je Vidović, te napomenuo kako se besplatne ulaznice mogu preuzeti od ponedjeljka, 05. prosinca 2016. godine, u zgradi Međimurske županije, Gradskoj kavani Čakovec, te na blagajni Centra za kulturu Čakovec

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content