Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Državne prvakinje sportske rekreacije na prijemu kod župana

Datum objave: 1. prosinca 2016.

Tradicionalni, Hrvatski festival sportske rekreacije za žene, koji svoj kontinuitet ima već dvanaest godina za redom, ovaj se put održao početkom studenog u Vukovaru. Među 34 ekipe iz cijele Hrvatske s preko 400 sudionica, Međimursku županiju predstavljalo je pet najbolje plasiranih sa Županijskog natjecanja. U sveukupnom poretku prva tri mjesta zauzele su ekipe iz Međimurja i to Mursko Središće, Mala Subotica te predstavnice Strahoninca na trećem mjestu. Ovaj veliki uspjeh, ali i dosljednost u radu na svim područjima sportske rekreacije bio je povod prijema kod župana Međimurske županije Matije Posavca.
Zajedno sa svojom zamjenicom Sandrom Herman ugostio je predstavnice svih nagrađenih ekipa zajedno s predsjednicom Međimurskog saveza „Sport za sve“ Danicom Korunić, tajnikom Marijanom Vugrinčićem i Valentinom Šipušem. Župan je pritom iskoristio priliku čestitati ovim uspješnim sportašicama na novom vrhunskim rezultatima. „Istovjetni uspjesi prijašnjih godina opetovano pokazuju da nisu slučajnost, već plod dugotrajnog i kvalitetnog rada, kako rekreativnih udruga tako i krovnog im Saveza. Postale ste naši ambasadorice koje promiču sport i kretanje kao svakodnevnu naviku i način života, čime ujedno povećavate i zdravstveni nivo svih dionika uključenih u vaše aktivnosti. Svojim djelovanjem našim ste sugrađanima približile  dobrobiti kretanja i primjer ste kako je sport dostupan svima i svakom bez obzira na spol, dob ili pak nedostatak vremena“, naglasio je Posavec.
Unatoč medaljama i nagradama te rezultatima koje postižu, primarni cilj ovih sportskih udruga nije pobjeda, već aktiviranje što većeg broja ljudi. “Iz  godine u godinu postižemo da se cijele obitelji uključuju u rad pojedinih udruga što je prepoznato i na nivou Hrvatske i kao takvi smo primjer dobre prakse“, rekao je tajnik Vugrinčić iskoristivši priliku još jednom zahvaliti županu na svoj podršci koju pruža Savezu i ženama uključenim u ovaj rekreativni sport.
Spomenimo da su prijemu prisustvovale predstavnice s ostvarenim najboljim rezultatom i medaljama, i to iz sekcije Murskog Središća Suzana Liklin, Vera Trupković i Irma Brodar, iz Male Subotice Marija Krčmar, Ljubica Kocijan i Darinka Smrtić, iz Strahoninca Sandra Buhin, Milica Mihaljuš i Jasminka Kocijan, iz Mačkovca Elizabeta Ujlaki i Bernarda Faić te iz udruge Dunjkovec Biserka Ganzer i Vesna Pongrac.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content