Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Posjet učenika osnovne škole Šenkovec i PŠ Žiškovec i Mačkovec

Datum objave: 30. studenoga 2016.

Koliko Međimurje ima gradova, kakav nam je grb i zastava, kako se zove župan Međimurske županije, i što sve radisamo je dio pitanja na koja su spremno odgovarali učenice i učenici Osnovne škole Šenkovec te PŠ Mačkovec i Žiškovec prilikom današnjeg posjeta Međimurskoj županiji. Veliku vijećnicu ovoga su puta umjesto vijećnika Skupštine i nekih ozbiljnih lica okupirali trećaši, u okviru terenske nastave, naši budući intelektualci, akademski građani a tko zna možda i nasljednici predstavnika lokalne vlasti. Pod budnim okom svojim učiteljica Ladislave Horvat Šestak, Gordane Magdalenić, Lane Topličanec Horvat i Ruže Golić iskoristili su priliku znanje naučeno iz predmeta građanskog odgoja i prirode predstaviti svojim domaćinima, županu Međimurske županije Matiji Posavcu i pročelniku UO za društvene djelatnosti Branku Sušecu.
Pedesetak je mališana vrlo otvoreno i sa zanimanjem, kao pravi vijećnici, sudjelovalo u postavljenim izazovima kojima ih je iznenadio pročelnik Sušec, sam nekadašnji profesor i ravnatelj te su i na taj način opravdali trud i rad svojih nastavnica. Potkrale su se tu i neke manje ozbiljne teme, no suština je bila teorijski dio obrađen na nastavi potkrijepiti  praktičnim, te do kraja usvojiti lekcije o Županiji kao glavnom upravnom i političkom središtu, ustroju i djelokrugu rada, upravnim odjelima i poslovima koji se obavljaju kako bi svi stanovnici Međimurja živjeli što kvalitetnije i bolje. „ Vaše je samo da dobro učite, budete marljivi, izvršavate sve školske obaveze, a na nama je da svima vama osiguramo najbolje uvjete za lakše učenje“, istaknuo je Posavec i nastavio kako je siguran da će  jednog dana netko od malih gostiju donositi važne odluke upravo sa ovog mjesta.
Poučan dan u Međimurskoj županiji, osnovnoškolci su zaključili prigodnim čašćenjem i zajedničkom fotografijom za uspomenu te željom za skorim ponovnim susretom.

 
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content