Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Preporuke čakovečke Knjižnice roditeljima predškolaca

Datum objave: 29. studenoga 2016.

Čakovečka Knjižnica „Nikola Zrinski“ ovoga mjeseca preporuča nove naslove za sve željne novih ili dodatnih spoznaja o kretanju, zdravlju i prehrani njihove djece. Donosimo tri naslova vezana uz odgoj, prevenciju bolesti i praktične savjete o fitnessu najmlađih.
Susan Kalish: Fitness za djecu - praktični savjeti za roditelje
Nećete vjerovati koliko svojem djetetu možete pružiti ako ga naučite aktivnom načinu življenja i dobrim prehrambenim navikama. Kao liječnik smatram da nema boljeg eliksira niti tretmana za poboljšanje kvalitete života. To je tako jednostavno da mnogi ne mogu povjerovati da je istinito.
Mi liječnici, godinama smo propisivali različite tretmane za suzbijanje bolesti, ali najbolje što se može učiniti za smanjenje rizika od oboljenja srca, pojave pretilosti, šećerne bolesti i mnogih karcinoma jest poticanje aktivnog načina života i nemasne prehrane. To vrijedi kako za djecu tako i za roditelje.  (Naklada Ljevak)
Irena Bralić: Prevencija bolesti u dječjoj dobi
Ova knjiga predstavlja sustavan prikaz dostignuća i ostvarenja na području prevencije bolesti djece, naglašavajući važnost preventivnog djelovanja na području zdravstvene zaštite kao garancije postizanja uspješnih rezultata liječenja i očuvanja zdravlja uopće. Suvremeni stavovi koje iznose stručnjaci u svojim područjima pridonose usvajanju suvremenih znanja utemeljenih na dokazima te formiranju i podupiranju stavova studenata i liječnika o značaju prevencije bolesti.
Autorica na sustavan i pristupačan način prezentira važnost promocije zdravlja djece i prevencije bolesti u ranoj dobi kao prioritetne zadatke današnjih i budućih pedijatara. Po svojoj kvaliteti i značaju tematskog područja, knjiga je vrijedan tekst koji bi također trebali pročitati i koristiti svi zdravstveni djelatnici koji skrbe o djeci. (Medicinska Naklada)
Mary L. Gavin, Steven A. Dowshen, Neil Izenberg: Dijete u formi - praktični vodič za odgoj zdrave i aktivne djece - od novorođenčeta do tinejdžera
Previše brzih obroka i nedostatak tjelesne aktivnosti velika su zdravstvena opasnost za današnju djecu, ali kao što svaki roditelj dobro zna, teško je potaći zdravu prehranu i aktivan način života. Dijete U FORMI nudi sve odgovore koje trebate znati. Riječ je o sveobuhvatnom i praktičnom priručniku za roditelje koji žele da im djeca jedu zdravo i maknu se od televizora!• Kako izabrati odgovarajuće vježbe i obroke, s uputama o aktivnostima i jednostavnim receptima•Obuhvaća sve faze djetetova razvoja, od rođenja do zrele dobi• Mnoštvo preporuka o pravodobnom sprječavanju gojaznosti u djece. (Mozaik knjiga)

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content