Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Na čakovečkom Jugu zapaljena prva adventska svijeća

Datum objave: 26. studenoga 2016.

U predvečerje prve nedjelje došašća ispred crkve sv. Antuna Padovanskog na čakovečkom Jugu zapaljena je prva svijeća na adventskom vijencu. Na taj način označen je početak iščekivanja Božića, najvećeg kršćanskog blagdana, a čast da to učini imao je župan Međimurske županije Matija Posavec. „Paljenjem prve svijeće, zakoračili smo sigurnim koracima u dane Božića, vrijeme veselja i radosnog iščekivanja dolaska Isusa Krista. To je ujedno i vrijeme nade, kada prevladavamo sve teškoće i nalazimo ljubav u drugima, posebno u našim obiteljima koje su naš oslonac. Iskoristimo svi zajedno ovo vrijeme da preispitamo sebe što smo sve dobro učinili za druge i koliko još toga možemo dati. Neka nam pritom u svim našim djelima ova svjetlost bude vodilja na putu prema Kristu“, rekao je Posavec.
Zahvala na svim dragim ljudima, našim obiteljima i prijateljima
U prisutnosti mnogobrojnih vjernika, prigodnu molitvu kod velikog vijenca ispred crkve predvodio je tamošnji župnik fra Tomislav Božiček, koji je riječima zahvale podsjetio na sve vrijednosti koje vežemo uz blagdan Božića.
Ovo slabašno svjetlo znak je naše čežnje za Bogom i njegovom puninom u vremenu kada se brzo gase malene nade, a žeđ za konačnim smislom biva sve većom. Molimo da naučimo kršćanski bdjeti u zahvalnosti za dar života i da u sebi osjetimo poziv koji je Bog podario svakom čovjeku, te da živimo život u ljubavi koju nam je Isus Krist darovao. Zahvalimo se za sve nama drage ljude, naše obitelji i prijatelje, događaje i doživljaje koji su ostavili blagoslovni trag u nama, jer to nam iskustvo pomaže da uklonimo tamu iz svoga života i budemo blagoslov drugima“, rekao je fra Božiček te poželio svima da na dostojan način obilježe ovo vrijeme i da ga ispune bezuvjetnom ljubavi prema Bogu.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content