Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Župan otvorio Advent u Starom gradu Zrinskih: „Ovo je poklon našem gradu i svim Međimurkama i Međimurcima“

Datum objave: 25. studenoga 2016.

Uvijek u ovo vrijeme došašća važno je na jedan dostojan način naglasiti toplu obiteljsku atmosferu, a vjerujem da ćemo u idućih mjesec dana to postići u prekrasnom božićnom izdanju Atrija Staroga grada Zrinskih, uz pregršt sadržaja i prigodnih manifestacija“, rekao je prilikom svečanog otvorenja Adventa u Starom gradu Zrinskih župan Međimurske županije Matija Posavec.
Naime, zajedničkom organizacijom Međimurske županije, Turističke zajednice Međimurske županije, Muzeja Međimurja Čakovec i restorana Shamper bistro & winery, od 25. studenog pa sve do 18. prosinca ovaj predivan prostor ispunit će brojna događanja ususret najvećem kršćanskom blagdanu. Tako će Međimurci ponovno imati prilike doživjeti božićni ugođaj okruženi tradicionalnim drvenim kućicama, mirisima autohtonih međimurskih specijaliteta i prigodnim božićnim ukrasima.
Kako je napomenula v.d. ravnateljica Muzeja Međimurja Čakovec Maša Hrustek Sobočan, dugogodišnja je želja bila ovo predivno zdanje otvoriti prema ljudima, te da će ova manifestacija zasigurno biti na ponos i zadovoljstvo svih žitelja naše županije.
Početak jedne nove tradicije kao poklon svim Međimurcima
Prigodnim skidanjem prve brojke s posebno dizajniranog kalendara, župan Posavec je započeo odbrojavanje do Božića, te nas simbolično uveo u blagdansko ozračje. „Brojnim manifestacijama tijekom cijele ove godine želimo pokazati da ovaj prostor zaista zaslužuje biti više otvoren prema građanima, stoga smo se ove godine odlučili priključiti kao dio adventske ponude u Međimurju, organizacijom cijelog niza zabavno-kulturnih sadržaja. Želja nam je na ovaj način stvoriti jednu novu tradiciju, ali isto tako i upotpuniti ponudu grada Čakovca, te da ovo ujedno bude poklon Županije našem gradu, kao i svim Međimurcima“, naglasio je župan te pozvao sve građane da se dođu družiti i uživati u prostorima najvrjednijeg spomenika feudalne baštine u Hrvatskoj.
Prigodno se ove godine obilježava 450. obljetnica Sigetske bitke i Godina Nikole Šubića Zrinskog, prema odluci Hrvatskog sabora, te je ovo idealan završetak ovih velikih proslava u prigodnom izdanju. Službeno otvorenje sajma svojim su nastupom obogatili Trubački kvartet „Fortza“ i Vlado Mihaljević, dok je u prigodno ukrašenim drvenim kućicama posjetitelje dočekao prodajni program s međimurskim suvenirima koji su bili dio tradicionalne proslave ovog najvećeg kršćanskog blagdana.
Humanitarne akcije uz degustacije i fotografiranje s Djedom Božičnjakom
Jedinstveni doživljaj Adventa osigurat će mnogobrojni glazbeni programi, filmoteka, kreativne radionice za djecu, svjetlosni show, široka gastronomska ponuda uz neizbježno kuhano vino, dok će atmosferu upotpuniti okićeni bor, trubači na prozorima Staroga grada, vatra usred atrija, ali i Djed Božićnjak. Za pripremu međimurskih delicija tijekom cijelog Adventa brinut će Restoran i vinarija Shamper, Mesnica Oletić i sirana Krnjak, uz neizbježnu kapljicu vinarije Dvanajščak – Kozol. Ljubitelji piva također će doći na svoje jer su svoje novitete pripremili Lepi Dečki Brewery, dok će se posljednjeg vikenda Adventa održati i druženje Udruge pivara Sjever. Za pristalice zdravije prehrane tu su i domaći proizvodi od aronije OPG-a Rajher, dok će slastice pripremati slastičarna Šešet.
One najmlađe razveselit će Udruga Kreativci Međimurja koji će za mališane održavati kreativne radionice, dok će se iz Studija Martinez Photography i Bazinga pobrinuti da djeca kući odu s uspomenom na ovogodišnji Advent uz fotografiju s Djedom Božićnjakom. U sklopu sajma održavat će se i humanitarna prodaja u adventskim kućicama, pa ćete tako prvog vikenda moći pronaći proizvode Udruge kreativci Međimurja, drugog vikenda će se svojim cekerima predstaviti Udruga žena Nedelišće, a trećeg Udruga žena Magnolija. Kao trajnu uspomenu na vrijeme i način kako se Advent slavi i dočekuje u Međimurju, za posjetitelje su napravljene i posebne univerzalne šalice, idealne za kuhano vino u ugodnom društvu.
Program petkom traje od 16:00 – 21:00, subotom od 10:00 – 21:00, a nedjeljom od 15:00 – 21:00 sat. Nemojte propustiti čaroliju Advente u atriju Starog grada Zrinskih i budite dio jedne nove tradicije!

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content