Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Setom didaktičkih igračaka Međimurci razveselili mališane vukovarskog vrtića „Leptirić“

Datum objave: 25. studenoga 2016.

U sklopu obilježavanja velike 25. obljetnice Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, međimurska delegacija boravila je u Borovu naselju, kako bi odala počast tamošnjim žrtvama Domovinskoga rata, ali i iskazala svoj humanitarni karakter. Naime, tijekom čitave godine u našoj se županiji organiziraju brojne akcije kojima se pomaže grad heroj, a koje zajedničkim inicijativama potiču Međimurska županija, Udruga vukovarskih branitelja i logoraša Međimurja, kao i preostale udruge međimurskih branitelja proistekle iz Domovinskog rata. Tako je u 2016. organizirana donacija 7 tona hrane, a svi Međimurci pridružili su se akciji prikupljanja sredstava za obnovu vukovarskog vodotornja, puštanjem 450 lampiona u okviru obilježavanja Dana Međimurske županije.
Međimursko srce kuca za one kojima je potrebna pomoć
Tijekom ovog posjeta, međimurski predstavnici iskoristili su priliku kako bi donirali set didaktički igračaka Dječjem vrtiću Vukovar 1, područnom objektu „Leptirić“, u vrijednosti 5 tisuća kuna. Poklone su vrtićkim tetama uručili zamjenik župana Međimurske županije Zoran Vidović, načelnik Općine Selnica Ervin Vičević, te predstavnici Udruge vukovarskih branitelja i logoraša Međimurja na čelu s predsjednikom Željkom Sršanom Campijem. „Drago nam je što smo u mogućnosti pomoći onima kojima je to potrebno, a posebno kada se radi o najmlađima. Vukovar, osim velike žrtve, simbolizira sve one vrijednosti koje bi trebale biti temelj naših međusobnih odnosa, poput zajedništva, pomaganja i domoljublja, zbog čega je osmijeh na licu vukovarske djece nama najveće zadovoljstvo“, istaknuo je tom prigodom zamjenik župana Vidović. Međimurje je na taj način još jednom pokazalo da ima veliko srce, koje kuca za sve one kojima je potrebna pomoć, a ovaj posjet delegacija je iskoristila i za susret s gradonačelnikom Grada Vukovara Ivanom Penavom s kojim već duže vrijeme postoji dobra međusobna suradnja.

 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content