Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Za dva tjedna nove dizalice u Međimurju, završava se sportska dvorana u Strahonincu

Datum objave: 24. studenoga 2016.

„Presretni smo, ovo je za sve naše učenike, njih 320, zaista veliki svečani trenutak, jer ćemo nakon 35 godina dočekati da naša djeca uđu u svoju školsku sportsku i da zaista odrade nastavu tjelesne i zdrastvene kulture onako kako i zavrjeđuju“, rekla je ravnateljica Osnovne škole Strahoninec Jelena Okun prilikom svečanosti potpisivanja ugovora o nastavku izgradnje školske sportske dvorane Osnovne škole Strahoninec. Radi se o ugovoru vrijednom 4,3 milijuna kuna kojim će se krenuti u drugu fazu izgradnje tamošnje dvorane na oko 1170 kvadrata površine, koju će djeca i učitelji , ali jednako tako i svi mještani Strahoninca i Savske Vesi svestrano koristiti. „Gradnju smo počeli u srpnju 2014. godine, te u toj fazi sagradili temeljne stupove, temeljnu ploču i ogradu na južnoj strani, za što je utrošeno oko 540 tisuća kuna. I u tom nam je djelu sufinanciranjem pomogla Međimurska županija, naš osnivač, pa ovim putem zahvaljujem županu što je i tada, ali i ovim iniciranjem nastavka gradnje podržao održavanje kvalitetnije nastave u našoj školi“, tom je prigodom dodao načelnik Općine Strahoninec Franjo Lehkec te objasnio kako je Općinsko vijeće donijelo odluku o kreditnom zaduženju za nastavak izgradnje u iznosu od 5 milijuna kuna, a ranije potpisanim Sporazumom između Međimurske županije i Općine Strahoninec postignut je dogovor o otplaćivanju kreditnog zaduženja u omjeru 60:40. „Županija je tu preuzela jednu odgovornost većeg djela financiranja i pokrenuli smo model po kojem je Općina prihvatila kreditno zaduženje uz suglasnost Vlade RH koji će omogućiti nastavak radova“, dodao je načelnik.
Međimurje ima jedan novi nivo kvalitete u obrazovanju
„Inicirali smo jedan održivi model financiranja u kojem možemo u najkraćem mogućem roku izgraditi dvoranu. To radimo zbog 320 učenika koji zaslužuju svoj prostor za odvijanje nastave tjelesne i zdravstvene kulture te sportskih aktivnosti“, objasnio je župan Međimurske županije Matija Posavec, te dodao kako se prema ovom modelu radi i u Goričanu. „Ponosan sam što ćemo napokon realizirati ovaj projekt koji toliko čekamo, a koji nam je s obzirom da je riječ o obrazovanju svakako prioritet. Veseli me i što su ovaj posao dobile naše međimurske građevinske tvrtke nakon provedenog postupka javne nabave, ali i što su nas zapravo djeca potaknula da napravimo sve što je u našoj moći da dovršimo dvoranu, osvajanjem naslova državnih prvaka u nogometu“, objasnio je Posavec, pozdravio predstavnike izvođača radova direktora tvrtke TEAM GRAĐENJE d.o.o. Mursko Središće Marijana Krajačića i Božidara Žvorca, direktora tvrtke Međimurje PMP d.o.o., te potpisao ugovor koji je označio dolazak dizalica u Strahoninec već početkom prosinca. Spomenimo kako su potpisivanju nazočili i zamjenik župan Zoran Vidović, zamjenik načelnika Josip Šipek, direktor tvrtke MIN Ivan Vinković i Goran Gotal, voditelj Odsjeka za javnu nabavu. Ako se sada podvuče crta kada su investicije u međimurskom obrazovanju u pitanju, svaki dio Međimurja dobiva svoju dvoranu, školu ili pak su završene ili u tijeku adaptacije i sanacije.
I Dom zdravlja koji ulazi u 3. fazu, grade međimurski građevinari
Osim radova u Strahonincu i Goričanu, tu su i Gimnazija Josipa Slavenskog , Ekonomska i trgovačka škola, Učenički dom, OŠ Šenkovec i Selnica. „Uz kapitalne investicije u Pribislavcu i Orehovicu, te okončanje svih spomenutih, nadamo se postići jednu visoku razinu izgrađenosti, novi nivo kvalitete obrazovanja“, rekao je Posavec, ujedno dodavši kako je niz kapitalnih projekata već pokrenuto, uz naglasak na Dom zdravlja. Naime župan je u ponedjeljak održao radni sastanak s ministrom zdravstva RH Milanom Kujundžićem vezan uz izgradnju Doma zdravlja koji je već pred svojom 3. fazom radova, te će isti biti zaključen u najskorijem vremenu. „Drago mi je da veći dio tih svih investicija nosi naša domaća građevinska operativa, tako da je to svojevrsno ulaganje proračunskog novca u gospodarstvo i stvaranje novih radnih mjesta“, zaključio je župan.

 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content