Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Od 25. studenog do 18. prosinca čarolija Adventa u Starom gradu Zrinski

Datum objave: 24. studenoga 2016.

Turistička zajednica Međimurske županije, Međimurska županija, Muzej Međimurja Čakovec i restoran Shamper u Starom gradu Zrinskih pripremili su za nas ove godine jedinstveni doživljaj Adventa od 25. studenog pa sve do 18. prosinca. Tradicionalne drvene kućice, vatra usred atrija, bor i božićni ukrasi, Djed Božićnjak, trubači na prozorima Starog grada, svjetlosni show, filmoteka, glazbeni program, kreativne radionice za djecu, kuhano vino u adventskim šalicama, božićno pivo i ukusna hrana. To je samo dio onog što vas čeka ako u vrijeme Adventa krenete u atrij Starog grada Zrinskih.
Službeno otvorenje u petak 25.11. u 19 sati!
Najavljeno je i veliko službeno otvorenje kada će u 19:00 sati župan Međimurske županije Matija Posavec najaviti početak adventskog programa te s posebno dizajniranog velikog kalendara, s odbrojavanjem do Božića, skinuti prvu brojku i simbolično nas uvesti  u blagdansko ozračje.  Otvorenje će svojim  nastupom obogatiti  Trubački kvartet „Fortza“ i Vlado Mihaljević, dok u prigodno ukrašenim  drvenim kućicama posjetitelje očekuje prodajni program s međimurskim suvenirima.
advent-u-starom-gradu-zrinskih
Humanitarne akcije uz degustacije i fotografiranje s Djedom Božičnjakom
Na adventskom sajmu sa svojom će se ponudom predstaviti Restoran i vinarija Shamper, Mesnica Oletić sa svojim mesnim delicijama i sirana Krnjak sa svojim sirevima, uz vinariju Dvanajščak – Kozol. Za ljubitelje piva Lepi Dečki Brewery će točiti svoje pivo. Muzej Međimurja Čakovec će svim posjetiteljima predstaviti svoje suvenire, za slatko tu su slastice slastičarne Šešet, dok će se OPG Rajher predstaviti s proizvodima od aronije. Studio Marrtinez Photography i Bazinga pobrinut će se ujedno da će sva djeca otići kući s uspomenom na Advent u Starom gradu, s fotografijom uz Djeda Božićnjaka. Djecu će razveseliti i Udruga Kreativci Međimurja čiji će članovi za mališane održavati kreativne radionice.
U sklopu sajma održavat će se humanitarna prodaja u adventskim kućicama, pa ćete tako prvog vikenda moći pronaći proizvode Udruge kreativci Međimurja, drugog vikenda će se svojim cekerima predstaviti Udruga žena Nedelišće, trećeg vikenda Udruga žena Magnolija, dok će posljednji vikend Adventa upotpuniti Udruga pivara Sjever.
Program petkom traje od 16:00 – 21:00, subotom od 10:00 – 21:00, a nedjeljom od 15:00 – 21:00 sat.
Dođite i osjetite čaroliju Adventa u atriju Starog grada Zrinskih!
advent-u-starom-gradu-program

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content