Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Jubilarni 10. „MESAP JESEN“ s nikad više izlagača

Datum objave: 19. studenoga 2016.

Neizmjerno je zadovoljstvo vidjeti kako ovaj sajam iz godine u godinu sve više raste i privlači sve veći broj izlagača, a ove je godine to čak njih 95. To je samo dokaz da kad postoji vizija kako nešto učiniti uspješnim, tada možete nadići i one loše godine koje naiđu, a isto je tako i poruka nama da ovaj sajam ima velik potencijal, te ga moramo otvoriti prema našim OPG-ima“, rekao je prilikom svečanosti otvorenja sajma „MESAP JESEN“  župan Međimurske županije Matija Posavec. Jubilarni 10. sajam tako je najveći do sada, na što je posebno ponosan direktor MESAP-a Vitomir Kirić koji se prisjetio samih početaka. „2007. godine bio je organiziran prvi sajam, tada pod nazivom MESAP AGRO, jer je uglavnom bio fokusiran na poljoprivredu i prehranu. No, ubrzo nakon toga uveli smo još neke važne gospodarske teme, tako da danas posjetitelji zaista ovdje imaju što za vidjeti i kupiti“, istaknuo je Kirić, te zahvalio Međimurskoj županiji i Općini Nedelišće na pomoći u organizaciji.
Tradicija sajmovanja u Međimurju se nastavlja
Ovaj sajam idealna je prilika za gospodarstvenike, OPG-ove i udruge iz nekoliko gospodarskih grana da predstave svoje proizvode i usluge, s posebnim naglaskom na ekologiju, zdravu prehranu i obnovljive izvore energije. „Često se postavlja pitanje zašto su baš ove tri teme toliko bitne za ovu sajamsku manifestaciju. To je zato što svaki od tih elemenata nama pruža mogućnost da živimo u zdravijem okolišu, da se zdravije hranimo, te nam to posljedično može produžiti životni vijek“, objašnjava Kirić. Uz mnogobrojne izlagače, na dvodnevnom sajmu održat će se radionice, predavanja, natjecanje lovačkih društava u pripremanju lovačkog gulaša, ali i cooking show.
Tradicija sajmovanja u Međimurje se nastavlja, a tome u prilog govore podaci svih ovogodišnjih sajmova koji dokazuju da potencijal postoji. Budućnost MESAP-a nalazi u se u nekoliko specijaliziranih sajmova koji će biti jedinstveni u regiji, a u kojima će naši proizvođači i obrtnici imati priliku promovirati svoje proizvode i usluge“, naglasio je župan Posavec te čestitao svim organizatorima na ovom uspjehu za koji je bilo potrebno uložiti mnogo truda.
10. i 11. prosinca „Advent na MESAP-u“
Sa zadovoljstvom se prisjećamo svih izlagača koji su prikazali svoje proizvode i usluge na nekom od brojnih uspješnih sajmova koji su se održali ovdje unatrag 10 godina. Ovom prilikom pozivam sve posjetitelje da iskoriste ova dva dana kako bi se upoznali sa širokim asortimanom nikad brojnijih izlagača, kojima pak želim puno uspjeha“, rekao je zamjenik načelnika Općine Nedelišće Željko Kacun, uz kojeg su otvorenju još prisustvovali zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman, te predsjednik Općinskog vijeća Općine Nedelišće Mladen Posavec. Glazbeni dio programa upotpunili su članice i članovi Pjevačkog zbora „Josip Vrhovski“ iz Nedelišća, a direktor Kirić iskoristio je priliku najaviti održavanje manifestacije „Advent na MESAP-u“, 10. i 11. prosinca, kao zaključak dobre poslovne godine.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content