Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurci ususret 25. obljetnice, pomažu donacijom dječjim vrtićima u Vukovaru

Datum objave: 17. studenoga 2016.

Međimurke i Međimurci su nebrojeno puta dokazali koliko vole svoj kraj, no ujedno jednako tako otvorenog srca pomažu i drugima kojima je to potrebno, diljem zemlje. Da se ne zaboravi Vukovar, tijekom čitave godine na samom sjeveru zemlje traju akcije kojima se pomaže grad heroj, a koje potiču Međimurska županija i Udruga vukovarskih branitelja i logoraša iz Međimurja. Nakon što je uspostavljena prijateljska suradnja s Gradom Vukovarom, ali Vukovarsko – srijemskom županijom, zatim organizirana donacija 7 tona hrane, te nakon što se cijelo Međimurje u okviru obilježavanja Dana Međimurske županije i uz 450. obljetnicu Sigetske bitke pridružilo akciji puštanja 450 lampiona za Vukovar, ovog puta donacija ide direktno najmlađima. Naime svjesni teške situacije u Vukovaru, u Županiji su odlučili pomoći Dječjem vrtiću Vukovar I, PO „Mitnica“ te vrtiću „Leptirić“, u vidu donacije didaktičkih igrača.
Međimurska delegacija na čelu sa županom u Vukovaru 18. studenog
S obzirom na veliki doprinos koji su u obrani grada Vukovara dali međimurski policajci i branitelji, nastavljeno je davanje podrške samom gradu Vukovaru i njegovim stanovnicima od strane Međimurske županije. Uspješno smo u travnju pomogli akciju za sakupljanje sredstva za obnovu vodotornja, kada smo zajedno s Udrugom sakupili oko 50 tisuća kuna, a sada želimo pomoći djeci, kako bi temeljem naše geste potporu dale i ostale hrvatske županije“, objasnio je zamjenik župana Međimurske županije Zoran Vidović, član delegacije koja će i ove godine predvođena županom Matijom Posavcom u povodu sjećanja na žrtve u petak 18. studenoga posjetiti Vukovar te zajedno s predstavnicima braniteljskih udruga Međimurske županije položiti vijence i zapaliti svijeće.
Počast će odati ispred spomen obilježja međimurskim braniteljima na Trpinjskoj cesti, u krugu tvornice Borovo u Borovu naselju, na Memorijalnom groblju Vukovar te ispred spomen obilježja na Ovčari. Ujedno će pritom mnogobrojne Međimurke i Međimurci sudjelovati u komemorativnom programu u krugu Vukovarske bolnice i u koloni sjećanja.
I u mom gradu Vukovar svijetli
Ujedno će se u petak i u Međimurskoj županiji od 16:30 sati, u sklopu obilježavanja 25. obljetnice pada Vukovara održati program „I u mom gradu Vukovar svijetli“. Koordinacija udruga iz Domovinskog rata Međimurske županije u suradnji s Međimurskom županijom i Gradom Čakovcem, na dostojanstveni će način odati počast obljetnici, kojoj će prisustvovati zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman.
Dan će krenuti okupljanjem kod Spomen ploče na igralištu NK „Sloga“ Čakovec, nastaviti se polaganjem vijenaca, kolonom sjećanja, paljenjem svijeća uzduž Vukovarske ulice te zaključiti svetom misom u 18:30 sati za sve poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje Domovinskog rata i žrtve obrane.

 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content