Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Novo priznanje međimurskom gospodarstvu, Sobočan interijeri dobitnik nagrade Lider invest 2016.

Datum objave: 16. studenoga 2016.

Nakon što je u 2014. godine po izboru stručnog žirija CROMA-e u kategoriji malih poduzeća naslov menadžera godine dodijeljen Franji Sobočanu, direktoru tvrtke Sobočan interijeri d.o.o., na završnoj manifestaciji projekta Lider invest 2016., tvrtka je dobila novo priznanje među najboljim proizvodnim investicijama u Hrvatskoj. Izbor najboljih velikih, srednjih i malih proizvodnih investicija u Hrvatskoj poduprli su potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica gospodarstva, maloga i srednjeg poduzetništva i obrta Martina Dalić, ravnatelj Agencije za investicije i konkurentnost Damir Novinić, direktor Hrvatske udruge banaka Zdenko Adrović, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore zadužen za industriju, IT, energetiku i zaštitu okoliša Tomislav Radoš, predsjednik Udruženja stranih ulagača u Hrvatskoj Mladen Fogec, profesor na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Slavko Krajcar, profesor na Pravnom fakultetu i predstojnik Katedre za ekonomske znanosti Mladen Vedriš, glavni urednik tjednika Lider Miodrag Šajatović i mnogi drugi.
Novo priznanje međimurskom gospodarstvu, ali i jednoj od uspješnijih međimurskih tvrtki stiglo je u kategoriji 100% Lider Invest - male investicije do 10 milijuna kuna, a za projekt Povećanje prostornih i tehnoloških kapaciteta za održiv rast i inovacije poduzeća. Projekt je, prepoznavši njegovu vrijednost i kvalitetu, prijavila Regionalna razvojna agencija Međimurje REDEA, u suradnji s Međimurskom županijom, UO za gospodarske djelatnosti.
U razdoblju trajanja projekta izgrađena je nova proizvodna hala (3.200 m2) i dvije nadstrešnice između hala što je omogućilo reorganizaciju strojnog parka u skladu s proizvodnim procesom. Također, projektom je nabavljeno šest novih radnih strojeva, instalirani su solarni paneli za grijanje tehnološke vode, instalirana je LED rasvjeta u postojećim halama, pripremljena dva nova regalna sistema za komercijalizaciju te je adaptiran i opremljen InTec – inovacijsko tehnološki centar. Sve to u investicijskom poduhvatu vrijednom 9.925.000 kuna financiranom djelomično iz Europskog fonda za regionalni razvoj, koji je ujedno donio i 57 novih radnih mjesta u Međimurje.
Uz navedeno, poduzeće koje svoj rad temelji na proizvodnji namješta višeg kvalitativnog razreda za prodajne i poslovne prostore, bilježi stalan porast prihoda i rast izvoza, a ukupni prihodi poduzeća u 2015. s obzirom na 2014. godinu povećani su za 28,89%. Nagradu je u ime tvrtke primio izvršni dirtektor Dejan Sobočan, istaknuvši pritom ponos što je prepoznat njihov rad u razvoju novih rješenja u opremanju, inovacijama, ali i edukaciji zaposlenih i potencijalnih zaposlenika, učenika srednjih škola.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content