Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Župan ususret 70. obljetnice prijemom čestitao međimurskim tehničarima

Datum objave: 15. studenoga 2016.

„Uvijek je zadovoljstvo kada imam priliku čestitati našim uspješnim Međimurkama i Međimurcima koji nam svima služe na ponos svojim rezultatima i dostignućima.“ S tim je riječima župan Međimurske županije Matija Posavec na prijemu u Maloj vijećnici dočekao najbolje hrvatske tehničare. Naime, ukupno je 11 članova Zajednice tehničke kulture Međimurske županije na svečanoj akademiji povodom 70. obljetnice organiziranog rada u tehničkoj kulturi, a u organizaciji Hrvatske zajednice tehničke kulture, primilo Povelje za izniman doprinos razvitku i promicanju tehničke kulture.
Dobitnici su Franjo Belović, Dejan Drabić, Lidija Hržić, Dražen Novak, Vladimir Vinko, Leonardo Belović, Dražen Blažeka, Radovan Petković, Goran Pleh, Jelena Tuksar i Željko Medved. Kako bi im i osobno čestitao, župan je s pročelnikom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Brankom Sušecom za njih priredio prijem, uz to prigodne poklone kojima ih je uključio u obilježavanje 450. obljetnice Sigetske bitke, ali i pritom prenamijenio sredstva Zajednici, ususret obljetnici koja ih čeka u prosincu.
„Ponosni smo što je i ovog puta Međimurska županija prepoznala naš rad i trud koji ulažemo u razvoj tehničke kulture. Zna to i župan, međimurski tehničari gdje god se pojave, u samom su vrhu, to se itekako vidi među mladima, učenicima koji se uvijek plasiraju u top 10 u zemlji. To je rezultat dobrog rada učenika, ali i njihovih mentora, profesora tehničke kulture, uz vanjske mentore iz naše zajednice, koji svi zajedno omogućuju da mladi steknu danas itekako potrebna znanja“, rekao je tom prigodom Željko Medved, predsjednik Zajednice tehničke kulture Međimurske županije, najavivši pritom kako će 17. prosinca u zgradi Scheier proslaviti sedam desetljeća rada uz izložbu Astrononskog društva Vega, predstavljanje članica Zajednice, te od 18:00 sati svečanom sjednicom. Osim što je prihvatio poiziv, župan je ujedno prihvatio i pokroviteljstvom nad ovim jubilejem, te naglasio kako treba podržavati zajednice kao što je ova, koja broji 16 udruga, te svoj rad temelji na razvoju i edukaciji mladih.
„Ponosan sam na njihovo djelovanje na razvoju tehničke kulture uz usporedno uvođenje mladih u svijet tehnike i inovacija. Ujedno je to jedna pretpostavka za cjeloživotno učenje, s obzirom da su dobitnici povelje ljudi koji su ostavili veliki trag u inovacijama, tehničkoj kulturi, te implementaciji svog slobodnog vremena i volonterizma  u nešto što stvara nove vrijednosti“, dodao je međimurski župan i to samo objasnio u primjeru uspješnosti članova Zajednice, Tehničke škole Čakovec koja ispunjena do posljednjeg mjesta školuje mlade za deficitarna zanimanja i zanimanja budućnosti ili pak Mladih informatičara Strahoninca kojima je Županija ustupila prostor u Tehnološko inovacijskom centru, te koji već danas svojim znanjem, iako još u školi, imaju sigurno radno mjesto.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content