Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Svečano otvoren 19. Obrtnički i gospodarski sajam u Križevcima

Datum objave: 12. studenoga 2016.

Tradicionalna manifestacija, Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko – križevačke županije, čiji počeci sežu još u 1996. godinu kada je u Maloj dvorani „Hrvatskog doma“ u Križevcima Udruženje obrtnika organiziralo prvu izložbu s tridesetak lokalnih proizvođača, otvorio je svoja vrata po 19 put. „Od tada pa do danas, Sajam se profilirao u najznačajniju županijsku gospodarsku aktivnost, uvršten je u kalendar sajmova Republike Hrvatske te unatoč složenim gospodarskim vremenima, hrabro kročimo ususret onom jubilarnom, 20.“, istaknuo je u uvodu Darko Koren, župan Koprivničko – križevačke županije, ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora Sajma. Zamjenik ministra poljoprivrede RH Tugomir Majdak svečano je otvorio 19. Obrtnički i gospodarski sajam te pritom pohvalio hrabrost i ustrajnost, prvenstveno lokalne samouprave da u ovim izazovnim vremenima ostanu doslijedni vrhunskoj kvaliteti i sadržaju, a razvojnom strategijom Županije nastavljaju  kontinuirano ulaganje u gospodarstvo i obrt. „Dugoročno, ovakav način promišljanja vodećih ljudi Županije i Grada Križevaca, donosi nova radna mjesta te zapošljavanje mladih i obrazovanih ljudi, što će Ministarstvo sigurno znati poduprijeti“, zaključio je zamjenik ministra.
Dani inovativnih ideja od sada u sklopu Sajma
Cilj Obrtničkog i gospodarskog sajma je okupiti brojne obrtnike i male poduzetnike s područja RH, ali i inozemstva te im omogućiti mjesto za predstavljanje svojih proizvoda i usluga te ostvarivanje novih kontakata kako bi unaprijedili svoje poslovanje. Značaj je prepoznala i Brodsko – posavska županija koja je ovogodišnji partner Sajma, te je svojom ponudom obogatila njegov sadržaj. Tema su ove godine inovacije i nove tehnologije, a program će biti obilježen organizacijom okruglih stolova o poduzetništvu, poljoprivredi i ruralnom razvoju, prezentacijama i stručnim skupovima te turističkim i gastro-izložbama. Ovogodišnja novost je i najava o pokretanju Dana inovativnih ideja Križevci koji bi se svake godine održavao u sklopu sajma. „Nakon što smo u Međimurju nastavili uspješnu tradiciju sajmovanja i po 11. puta odradili Voćarski sajam koji su naši proizvođači, opg-ovi i voćari digli na jedan novi nivo, drago mi je vidjeti kako kolege iz Križevaca rade tako dobar posao. Zadovoljstvo mi je biti danas ovdje i dati im podršku prijateljske županije, koju svaki izlagač itekako zaslužuje“, rekao je zamjenik župana Međimurske županije Zoran Vidović prilikom obilaska sajma.
Dobri međužupanijski odnosi i suradnja još su se jednom dokazali i na ovoj manifestaciji koju su uz međimurskog zamjenika župana podržali generalna konzulica u Pečuhu Vesna Haluga, izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, Nera Pavić, zamjenik predsjednika Hrvatske gospodarske komore Marin Pucar, glavna tajnica Hrvatske gospodarske komore Marina Rožić, predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec, Mirko Habijanec, predsjednik Županijske komore Koprivnice, Anđelko Ferek Jambrek, zamjenik župana Krapinsko – zagorske županije, gradonačelnik Grada Vrbovca Vladimir Bregović, zamjenici gradonačelnika Grada Križevaca Tomislav Katanić i Ivan Vuk te brojni drugi uvaženi gosti.
Izbor najstražarice Križevačke djevojačke straže, članica povijesnih postrojbi Hrvatske vojske ostavljeno je kao najsvečaniji trenutak službenog dijela, gdje je Suzana Jagodić proglašena najstražaricom, dok pratiljama Josipa Crnčić i Ana Tomašegović. Kako se svečanost otvaranja poklopilo s Martinjem, zabavni program krštenja mošta te Martinjske špelancije izveli su Krešimir Blažek i Zoran Homen.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content