Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Općina Sveti Martin na Muri na Martinje svečanom sjednicom proslavila svoj dan

Datum objave: 12. studenoga 2016.

Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Sveti Martin na Muri, održana je ove godine u kongresnoj dvorani LifeClass Termi Sveti Martin. Svečanost je iskorištena kao prilika da se napravi kratki rezime u radu Općinskih tijela, analizira evidentni pomak u tamošnjem gospodarstvu, ali i uvidi smjer daljnjeg razvoja. Sjednici su prisustvovali župan Međimurske županije Matija Posavec, predsjednik županijske Skupštine Mladen Novak, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, načelnice i načelnici  međimurskih općina, bivši župani Međimurske županije Marijan Ramuščak, Branko Levačić i Josip Posavec, župnik župe Sveti Martin na Muri vlč. Ivan Herceg, predstavnici Turističke zajednice Općine Sveti Martin na Muri i Međimurske županije, direktor Termi Branimir Blajić, Đanino Kutnjak predstavnik Hrvatskog društva Pomurje Lendava, predstavnici gospodarstva i poduzetništva na području općine, te predstavnici javnih poduzeća. „Kako naša kalendarska godina traje od proslave  Martinja do Martinja, prigoda je u ovom trenutku spomenuti dosadašnje aktivnosti Općine te predstaviti buduće planove. Sumiramo protekle 4 godine rada najmlađeg Općinskog vijeća u povijesti Općine, koje je do današnjeg dana održalo 30 sjednica s više od 350 točaka dnevnog reda. Iste su pritom pokrenule i realizirale nove infrastrukturne, kulturne, obrazovne, turističke i mnoge druge planove“, u svom je govoru predsjednik Općinskog vijeća Dražen Crnčec. Franjo Makovec, načelnik Općine pak je u svom govoru napomenuo kako Općina ima kontinuiranu tendenciju rasta zapošljavanja i otvaranja novih gospodarskih objekata, te neminovan rast noćenja, danas s više od 30 tisuća noćenja godišnje.
„Općina Sveti Martin na Muri je općina s dušom,  ali općina s dušom ne može biti ako ljudi koji u njoj žive i rade ne rade sa zadovoljstvom i  srećom. Kada sve parametre gospodarstva, turizma, nagrada i svega onoga što je napravljeno i svega što se tek može realizirati svedemo u kontekst Općine Sveti Martin na Muri, mislim da možemo i trebamo biti zadovoljni, te Vam svima od srca čestitam na osvojenim nagradama i želim sretan Dan Općine“, istaknuo je župan Međimurske županije Matija Posavec.
Tijekom svečane sjednice dodijeljene su i zahvalnice za doprinos u razvoju Općine, koje su zaslužnima predali načelnik, sa svojom zamjenicom Petrom Novinščak, te predsjednik vijeća. Zahvalnice su dodijeljene Stanku Sedmaku za osobit doprinos u razvoju djelatnosti i inovacije na području turizma Općine, Anđelku Klemenčiću za izniman doprinos na području kulturnog i obrazovnog djelovanja u Općini, OPG Goričanec za osobit doprinos na području obieljskog poljoprivrednog gospodarenja i proizvodnje te turističkoj promociji Općine, Lovačkom društvu Trčka za 70 godina djelovanja i izniman doprinos u lovnom gospodarenju, Dječjem vrtiću Ribica za doprinos na području odgojne i obrazovne djelatnosti te benzinskoj postaji Sveti Martin za doprinos u gospodarstvu.
Službeni dio svečanosti svojim su nastupima upotpunili Tamburaški sastav Zrin i Matija Turk.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content