Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U Međimurju predstavljena knjiga „Ono što ostaje samo ljubav je“ Ivane Plechinger

Datum objave: 10. studenoga 2016.

U okviru obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige, prepuna čakovečka knjižnica „Nikola Zrinski“ ugostila je još jedno poznato lice, ovog puta skladateljicu, televizijsku i radijsku voditeljicu, donedavno pjevačicu, a sada spisateljicu Ivanu Plechinger. Uz predstavljanje same autorice, predstavljen je i njen prvijenac, knjiga „Ono što ostaje samo ljubav je“. Svečanoj promociji prisustvovali su zamjenik župana Međimurske županije Zoran Vidović, gvardijan Franjevačkog samostana u Čakovcu fra Željko Železnjak te brojni ljubitelji dobre knjige, prijatelji, radni kolege, učenici međimurskih škola, ali i bivši učenici Ivanina oca koji je dio svog života proveo upravo u Međimurju u čakovečkoj knjižnici.
Tijekom predstavljanja, autorica je iskreno iznijela svoje životne probleme, izazove koji su je definirali u osobu koja je danas, nakon velikih životnih tragedija koje su na nju ostavile neizbrisiv trag. „Ova knjiga nije znala da će postati knjiga. Nastala je kao pomoć meni samoj u teškim trenucima i mojoj borbi s tugom nakon smrti oca. Unatoč tome prepuna je pozitivnih konotacija koje su vodič prema boljem životu i boljoj verziji samog sebe“,  istaknula je i objasnila kako je imala potrebu pisati, uobličiti stanje u kojem se nalazi, te se uzdignuti iznad patnje.
Ovo je dobra knjiga za dobre ljude
Unatoč tome što je ovdje riječ o priči s elementima osobnog, autorica naglašava da ovo nije autobiografija. Knjiga je prepuna ljubavi, nade, pozitivnih misli i savjeta. „Ovo je dobra knjiga za dobre ljude. U njoj ćete naći upute kako s  osmijehom na licu i radosti u srcu kročiti kroz život bez obzira na probleme koji su vas zadesili“, nastavlja autorica. Knjigom otkrivamo javnosti nepoznatu Ivanu Plechinger koja je s čitateljstvom podijelila svoj osobni rast i razvoj, kroz svoje životne tragedije te nudi rješenja kroz vlastite primjere. Otkriva kako biti otvoren prema ljudima i događajima, te kako unatoč životnim traumama valja živjeti sada i ovdje, u zahvalnosti, ne strahu. Kako je naglasila, pisala je iz tuge i radosti te s određenom dozom mahnitosti, a barem trećinu knjige napisala je na mobitelu kako joj misao ne bi pobjegla. Unatoč svemu, knjiga je prepuna ljubavi i nade, vodič prema boljem i mirnijem životu.
Moj put nakon svega ipak je put radosti i pokušat ću vas uvjeriti da smo na ovaj svijet svi došli s namjerom da se radujemo, samo što smo to negdje usput zaboravili. Ovo je moja priča, ali puno važnije, ispričat ću vam i vašu buduću radosnu priču'', zaključuje autorica vodiča kroz pozitivan život.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content