Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U Centru za kulturu se 16. studenog okupljaju „Prijatelji za Katružu“

Datum objave: 9. studenoga 2016.

Legendarne Gazde,  tamburaši Mejaši, Željko Grahovec i Gordana Lach, Tamburaški sastav „Kumovi“,  Ivica Jurgec i Neno Gavez i Globus Band, samo su neki od izvođača koji će u srijedu, 16. studenog stati na pozornicu čakovečkog Centra za kulturu. Njih, ali i još niz vrhunskih izvođača, glazbenika i zabavljača, uz bez sumnje ispunjenu dvoranu, okupit će humanitarni koncert Međimurske zaklade solidarnosti „Katruža“. Tradicija ne staje, pa će tako i ove godine u predblagdansko vrijeme uz glazbu nastaviti sa svojim aktivnostima koje se provode tijekom cijele godine, a koje vide kao priliku za pomoć našim oboljelim sugrađankama i sugrađanima. Najavljeno je to u Maloj vijećnici Međimurske županije, na konferenciji za medije koncerta „Prijatelji za Katružu“. Kako su rekli upravitelj Zaklade, ujedno župan Međimurske županije Matija Posavec i predsjednik Upravnog odbora Zaklade Miroslav Horvat, Međimurke i Međimurci imaju veliko srce te se uvijek rado uključuju u sve akcije, pa ne sumnjaju da će i ovog puta zauzeti svako mjestu u CZK-u.
16 godina humanosti i 5 milijuna kuna pomoći oboljelim sugrađanima
„Koncertom ćemo ujedno obilježiti 16 godina humanosti, plemenitosti i rada Međimurske zaklade solidarnosti. Biti će to jedna lijepa prigoda okupljanja, ali prije svega prilika da se zahvalimo onima koji iz godine u godinu pomažu rad „Katruže“. Cijena ulaznice je prigodna, humanitarna, čiji prihod ide za potrebe liječenja, lijekova, troškova rehabilitacije i ostalog što je potrebno onima koji nam se jave“, objasnio je upravitelj Zaklade, te naglasio kako je i ove godine dodijeljeno puno pomoći, da „Katruža“ itekako opravdava svoju svrhu, kako je u 16 godina dodijeljeno je niz pomoći u visini od čak 5 milijuna kuna. „Zaklada nastavlja sa svojim redovitim aktivnostima, Upravni odbor održao je osam sjednica, dodijelili smo pomoći u iznosu oko 250 tisuća kuna. Dakle 84 naših sugrađana dobilo je neophodnu pomoć u situacijama kada si to sami nisu mogli osigurati“, pritom je dodao predsjednik UV.  
Očekuje nas topla humana večer s velikim srcem
Među izvođačima koji će nas uveseljavati u humanoj prigodi biti će i Vladimir Košir Tonka, KUU Zasadbreg, Martina Jakšić Rodiger, Damir Rodiger i  Marko Žerjav, Josip Sanjković Mitrica, Meri Šeparović Vresk, Chorus Blas Ivanovec i drugi uz niz iznenađenja, dok će program voditi Miljenko Ovčar. Ulaznice po cijeni od 35 kuna možete nabaviti na blagajni Centra  za kulturu ili u Uredu Zaklade, Međimurska županija, Ruđera Boškovića 2.
„Sve dobre ljude pozivamo da budu članovi i podupiratelji rada „Katruže“, a mi ćemo i dalje nizom aktivnosti i manifestacija znati to cijeniti te Vam na tome zahvaliti. Ne samo koncertom, već i skorom prigodnom prodajom zakladnih markica i blagdanskih čestitki. Koristim prigodu da zahvalim i svim izvođačima koji će nastupiti i dati svoj glazbeni doprinos, najavljujem jednu toplu, prekrasnu humanitarnu večer s velikim srcem“, rekao je Posavec u pozivu svim Međimurkama i Međimurcima na koncert.

 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content