Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Hotel Park nizom svečanosti slavi pet desetljeća rada

Datum objave: 9. studenoga 2016.

S naglaskom na najvažnije odrednice nastajanja, rada i budućnosti, Hotel Park u Čakovcu slavi svojih 50 godina postojanja. Nizom aktivnosti, svečanosti i pogodnosti za svoje goste, te izložbom arhivskih fotografija, prisjećaju se najznačajnijih događaja u i oko Hotela od 1966. godine pa sve do danas. Ideja o potrebi izgradnje hotela, tada je vođena činjenicom da je broj turističkih noćenja u Međimurju općenito rastao, a potvrđena je odlukom Skupštine općine Čakovec u siječnju 1966. Svečanost otvorenja ostala je zapamćena po ispraćaju te godine i dočeku Nove godine, što su se i presjekom fotografija iz tog razdoblja prisjetili i neki prisutni uzvanici na velikoj svečanosti u okviru obilježavanja.
Međimurski hotel suvremenog stila
Da jedan hotel kao što je ovaj traži i brzu prilagodbu, raspolaganje vještinama, traganje za novitetima i mnoge druge procese koji ne staju, potvrdio je tom prigodom i direktor Davor Lovrenčić. „Radovi i projekti nikada ne staju. Mi već pripremamo hotel za sljedećih 50 godina poslovanja. U posljednjem se desetljeću puno toga promijenilo, od standarda, do tipa gostiju, a naši su nam partneri pomogli u osmišljavanju projekta. Tako već dvije godine intenzivno radimo na rekonstrukciji, a već smo obnovili 50-tak soba“, rekao je direktor te naglasio kako se nada da će s novim dizajnom, ali i 98 soba spremnih za nove goste biti ponosan domaćin svakome. Hotel je svoju djelatnost obavljao pod okriljem Ugostiteljsko-turističkog poduzeća „Park”, a danas njime vlasnički upravlja tvrtka Bioinstitut Čakovec. „Kada sam vlasnika Metssa pitao što znači ime njegova poduzeća, rekao mi je Međimurska trgovina suvremenog stila, pa ja mogu reći da je naš hotel međimurski, no suvremenog stila. Uvijek gledamo u budućnost, siguran sam  kako ćemo imati uz ulaganja, hotel kakav zaslužujemo“, objasnio je direktor  Bioinstituta Saša Legen.
Posavec: „U pet godina intenzivni razvoj hotela i grada!“
Da je Hotel Park duša grada, ali i županije, te često i središnja točka prema kojoj se definiraju turističke atrakcije te mnogi turistički putevi, potvrdio je posebni gost večeri, župan Međimurske županije Matija Posavec. „U svih 50 godina rada, uz svoje padove i uspone, ovaj objekt pokazuje koliko je potreban, no s ulaganjima ne smijemo stati. U pet godina očekuje se intenzivni razvoj turizma grada, kojem su potrebni smještajni objekti. Adaptacija i modernizacija ovakvih objekata poklapaju se i s našom vizijom razvoja  grada i županije“, u svom je obraćanju istaknuo međimurski župan te naglasio kako smo jedna od najbrže rastućih županija u kontinentalnom turizmu, da bilježimo rast od 20% na godišnjoj razini, te da upravo ovakvi objekti mogu Čakovec i Međimurje učiniti turistički još atraktivnijima na karti Hrvatske, ali i Europe.
U tome ključnu ulogu imaju ljudi, kao što je 27 djelatnika koliko ih trenutno okuplja čakovečki hotel. Upravo za svoj dugogodišnji rad, više od 20 godina rada u Hotelu Park zahvalnice su tijekom svečanosti primili Gordana Carević, Roberta Kovačić, Arsen Hanžeković,Božo Baranić, Laura Fučko i Davor Pokrivač.
Uz najavljenu Feštu Međimuraca u subotu, 12. studenog, program su svojim nastupima upotpunili Ženska vokalna skupina Kulturno umjetničke udruge „Veseli Međimurci“, na violini 14-o godišnja Ana Labazan Brajša, ali i glumac Ljubomir Kerekeš sa svojom 1209. izvedbom poznatog „Dimnjačara“.

 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content