Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

25. obljetnica pogibije međimurskog branitelja Željka Pongraca

Datum objave: 9. studenoga 2016.

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na čakovečkom groblju , danas je u krugu obitelji i prijatelja, obilježena 25. obljetnica pogibije Željka Pongraca. Kao djelatnik Policijske uprave Varaždinske, Željko je sudjelovao već u prvim ratnim akcijama kod Borovog Sela, kamo je otišao u travnju 1991. godine. Nakon ranjavanja, spašavanja zarobljenih hrvatskih redarstvenika te liječenja, još se dva puta vraćao na bojišta u Slavoniji, dok je na svoj  treći i posljednji  službeni zadatak kao član Specijalne jedinice Rode, upućen u Karadžićevo. Prilikom pokušaja proboja za Vukovar koji je bio okupiran, izgubio je život, no njegovi posmrtni ostaci nisu odmah pronađeni.
„S tugom u srcu, ali i velikim ponosom i zahvalnošću, prisjećamo se danas Željka koji je dao ono najvrednije, svoj život, za slobodnu i suverenu Hrvatsku.  Naša je obveza da se njegova žrtva, ali i žrtva svih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu nikada ne zaboravi,  a velika uloga osobito naših međimurskih boraca, nikad ne izblijedi“,  rekao je načelnik Policijske uprave međimurske Krunoslav Gosarić u prigodnom govoru okupljenima.
Osim djelatnika Policije, obilježavanju su prisustvovali zamjenik župana Međimurske županije Zoran Vidović, predstavnici Grada Čakovca Romano Bogdan i Mario Medved, predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Međimurske županije Stjepan Horvat s tajnikom Draženom Tkalecom te predsjednica Udruge obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja Međimurske županije Danica Pongrac Krhač, ujedno i sestra poginulog Željka, s obitelji.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content