Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održana godišnja Izborna skupština udruge „Zlatne ruke“

Datum objave: 4. studenoga 2016.

Jedna od najaktivnijih udruga na našem području, Udruga žena „Zlatne ruke“ o čijim aktivnostima svjedoče brojne akcije u kojima nesebično sudjeluju, održala je svoju godišnju Izbornu skupštinu. Članice, kojih je tridesetak, čuvarice su tradicije i kulturne baštine, starih zanata, a osobito ručnih radova koje rado predstavljaju javnosti te nam vraćaju dašak prošlosti i prisjećaju nekih dalekih vremena. Na samom početku skupštine predstavilo se ranije predloženo radno predsjedništvo Udruge kojeg čine predsjednica Nada Žilić s članicama Vericom Jančec i Katarinom Kovačić. Prema predloženom dnevnom redu, raspravljalo se i usvajalo godišnje izvješće o radu Udruge, izvješće Nadzornog odbora te financijsko izvješće za prethodnu godinu, a izabrani su novi Upravni i Nadzorni odbor.
Dakako, pritom je predstavljen i plan aktivnosti za mandatno razdoblje od 2016. do 2018. godine, a predsjednica Ana Vrbanec predstavljajući akcije iz prošlog razdoblja, iskoristila je prigodu te istaknula dobrobit ovakvih udruga za osobe treće životne dobi. Prema njenim riječima, one pridonose boljoj kvaliteti života samih članica, razmjenu iskustava, druženje i edukaciju u onim segmentima koja su im novina. „Osnovna je misija svih žena uključenih u udrugu očuvanje tradicije i kulturne baštine našeg kraja te upoznavanje mlađih naraštaja s već zaboravljenim običajima i starim zanatima. Najviše veseli suradnja s mnogim udrugama u Međimurju i izvan njega, ali i s učenicima osnovnih i srednjih škola koji se rado odazivaju na naše radionice“, rekla je.
Izborna Skupština zaključena je u svečanom tonu, podjelom priznanja članicama za njihov desetogodišnji, odnosno  petogodišnji  aktivan rad i doprinos djelovanju Udruge i zajednici u cjelini, čemu je prisustvovao i čakovečki gradonačelnik, ujedno saborski zastupnik Stjepan Kovač. Predsjednica Vrbanec pritom je zahvalila Međimurskoj županiji i Gradu Čakovcu kako na financijskoj i moralnoj potpori, tako i na pomoći u realizaciji brojnih aktivnosti u koje su uključene.  „Županija je bila i uvijek će biti partner ove Udruge, praksa je to kojom ćemo nastaviti i dalje. Vaš izniman trud i rad na očuvanju tradicije veoma je važan, jer su naša kultura i običaji ono što nas razlikuje od drugih, čine nas posebnima, a mi Međimurci se time moramo ponositi. Vaša mala remek djela dio su prošlosti utkane u našu sadašnjost i zato Vam od srca hvala“, rekao je zamjenik župana Međimurske županije Zoran Vidović.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content