Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

NATJEČAJ iz Programa ruralnog razvoja, Mjera 7 “Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta”

Datum objave: 3. studenoga 2016.

Objavljen je Natječaj za provedbu podmjere 7.2. ''Ulaganja u izradu, poboljšanje ili proširenje svih vrsta male infrastrukture, uključujući ulaganja u obnovljive izvore energije i uštedu energije'' – provedba tipa operacije 7.2.2. ''Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta'' iz Programa Ruralnog razvoja.

Prihvatljivi korisnici su jedinice lokalne samouprave, a prihvatljiv projekt / operacija je građenje nerazvrstane ceste. Građenje nerazvrstane ceste prihvatljivo je u naseljima s najviše 5.000 stanovnika. Nadalje, ulaganje je prihvatljivo ako je u skladu sa strateškim razvojnim programom jedinice lokalne samouprave i prostornim planom jedinice lokalne samouprave.

Intenzitet javne potpore po projektu/operaciji unutar tipa operacije 7.2.2. iznosi do 100 % od ukupnih prihvatljivih troškova, a sredstva potpore osiguravaju se iz proračuna Europske unije i državnog proračuna Republike Hrvatske, od čega Europska unija sudjeluje s 85 % udjela, a Republika Hrvatska s 15 % udjela. Najviši iznos javne potpore po projektu iznosi 1.000.000 eura u protuvrijednosti u kunama.

Kao preduvjet za sudjelovanje u Natječaju korisnik mora biti upisan u Evidenciju korisnika potpora u ruralnom razvoju i ribarstvu. Zahtjevi za potporu mogu se početi popunjavati i podnositi u AGRONET-u u elektronskom obliku od 4. studenog 2016. do 23. prosinca 2016.

Detaljnije o natječaju možete pogledati ovdje.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content