Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dobre vijesti za mlade! Međimurska županija raspisala natječaj za pomoć izvrsnim učenicima i studentima

Datum objave: 3. studenoga 2016.

Ukupno 82 učenika i studenata u školskoj godini 2015./2016. primilo je sveukupno više od 62 tisuće kuna, za svoju izvrsnost, uspjehe ostvarene tijekom svog školovanja, ali je pomoć dana i onima kojima je to potrebno zbog njihovog socijalnog statusa. Da nitko ne ostane zakinut brine se Međimurska županija, uz sve potpore u obrazovanju svojih mladih, ujedno i preko Međimurske zaklade za obrazovanje Dr. Vinko Žganec.
Uz to što je Međimurska županija jedina u zemlji koja ovakvim vidom potpora obuhvaća i srednjoškolce, sam rad Zaklade služi kao direktni poticaj obrazovanju, ali i kako bi došlo do prijeko potrebnog povećanja broja visokoobrazovanih osoba u Međimurju. Posebnost je i ta kako se vijećnici Skupštine Međimurske županije te članovi Upravnog vijeća jedini u Hrvatskoj odriču dijela svojih naknada upravo kako bi pomogli rad zaklada, kako Dr. Vinko Žganec, tako i Međimurske zaklade solidarnosti Katruža.
Prijave za potpore Zaklade do 25.11.!
Kako bi svakom srednjoškolcu i studentu omogućili pomoć u obrazovanju i u novoj školskoj te akademskoj godini, Upravni odbor Zaklade 25. listopada raspisao je Javni poziv za dodjelu potpora. Potpore se dodjeljuju se isključivo redovnim učenicima srednjih škola koji imaju prebivalište na području Međimurske županije, ukoliko ukupni dohodak kućanstva učenika, po članu, mjesečno ne prelazi 50% proračunske osnovice za 2015. godinu (1.663,00 kn). Potpore za studij dodjeljuju se pak redovnim studentima visokoškolskih ustanova u Hrvatskoj koji imaju prebivalište na području Međimurske županije, na osnovi socijalnog kriterija te kriterija izvrsnosti. Ujedno će se dodijeliti i potpore studentima za poslijediplomske studije.
Zainteresirane osobe dostavljaju prijave na Javni poziv sa svom traženom dokumentacijom. Više informacija na sljedećem linku - https://medjimurska-zupanija.hr/2016/10/25/javni-poziv-za-dodjelu-potpora-ucenicima-srednjih-skola-i-studentima-u-2016-godini/.
 
Da se svako ulaganje u obrazovanje u Međimurju gleda kao investicija, dokazuje i činjenica kako je od kraja 2012. godine, kada je Zaklada oformljena, dodijeljeno više od 190 tisuća kuna, uz potpore, ujedno i interventnih sredstava.
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content