Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U Šenkovcu odana počast međimurskom branitelju Damiru Lehkecu

Datum objave: 2. studenoga 2016.

"Prisjećajući se svih događanja od prije 25 godina, kada su tijekom Domovinskog rata brojni naši prijatelji, rođaci i kolege dali svoje živote, osjećamo tugu, ali i neizmjeran ponos, zbog čega je naša obaveza da njihovu žrtvu nikad ne zaboravimo“, rekao je zamjenik župana Međimurske županije Zoran Vidović u Šenkovcu prilikom obilježavanja 25. godišnjice pogibije međimurskog branitelja Damira Lehkeca. Naime, Općina Šenkovec tradicionalno svake godine 1. studenoga odaje počast svom sugrađaninu koji je izgubio svoj život, braneći višestoljetnu težnju hrvatskog naroda za neovisnošću i slobodom. „Moramo istaknuti da su Međimurci dali veliki doprinos u Domovinskom ratu, stoga Međimurska županija podupire rad i aktivnosti svih braniteljskih udruga u našem kraju, s ciljem da istina, kao i žrtve koje su dane, nikad ne budu zaboravljene, kako bi o tome mogli učiti i buduće generacije“, naglasio je Vidović.
Sjećanje na žrtvu naših branitelja ne smije izblijedjeti 
Kako napominje načelnik Općine Šenkovec Saša Horvat, ova se obljetnica do sad obilježava svake godine, dok je ovog puta, na inicijativu Ogranka UDVDR-a Šenkovec, obilježavanje proteklo u većem i svečanijem tonu, čemu svjedoči i veliki odaziv mještana. „To je samo dokaz da su ljudi svjesni važnosti koju je imao svaki branitelj u obrani naše države na područjima diljem Lijepe naše, te da ne žele dopustiti da njihova žrtva izblijedi“, nadovezao se predsjednik Ogranka Dejan Mihalković.
Prigodnoj svečanosti kod spomenika koji se nalazi ispred Općine, uz predstavnike Županije i Ogranka Šenkovec, sudjelovali su i članovi UDVDR-a Međimurske županije na čelu s predsjednikom Stjepanom Horvatom i tajnikom Draženom Tkalecom, branitelji iz Udruge vukovarskih branitelja i logoraša Međimurja uz predsjednika Željka Sršana, predsjednica Udruge obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja Međimurske županije Danica Pongrac-Krhač, te članovi Lehkecove obitelji, kao i njegovi bliski poznanici i kolege.
Zapovjednik dijela zasebne postrojbe iz Policijske stanice Čakovec Antun Novak prisjetio se tog vremena kada su Međimurci bespogovorno krenuli put Vukovara te odmah po dolasku preuzeli zadaće na prvim linijama bojišta. Napomenuo je kako je srpski agresor bio daleko nadmoćniji, no da su hrvatski branitelji, kao što je bio i tada 21-godišnji policajac Lehkec, bili iznimno motivirani, imajući u vidu vrijednosti za koje se bore, kao i svoje voljene koje brane. Prigodnu molitvu vodio je vlč. Ivan Novak, a po završetku svečanosti, održana je i sveta misa u Župi sv. Jelene Križarice u čast Lehkeca, kao i svih međimurskih branitelja.

 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content