Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Zaklada Mikec u prvoj godini stipendira 48 mladih u njihovu školovanju

Datum objave: 31. listopada 2016.

Fond Zaklade Mikec od 700 tisuća kuna namijenjen za pomoć u školovanju, osnovan prije tek nekoliko mjeseci s ciljem da pomogne obrazovanje mladih s područja Međimurske županije, ove će se godine raspodijeliti među ukupno 48 studenata. Odlučila je tako uprava Zaklade, na čelu s idejnim začetnikom i osnivačem dr. Antunom Mikecom. „Ovo je jedna obiteljska zaklada koja se financira vlastitim sredstvima, a cilj nam je prvenstveno pomoći svim mladima, uz naglasak na njihovu izvrsnost, ali i socijalno – imovinski status“, rekao je dr. Mikec prilikom svečanosti potpisivanja ugovora sa stipendistima i dodjele stipendija u VMD kvartu u Zagrebu.
Odluku da će 48 mladih ove godine biti prvi stipendisti, donijela je Zakladna uprava redom sastavljena od uglednih pojedinac te predstavnika državnih, lokalnih i crkvenih vlasti s područja Međimurja, a koji svojim radom i djelovanjem mogu prepoznati one kojima je pomoć u nastavku školovanja potrebna, ali i kod koga je zaslužena. Tako su u upravi župan Međimurske županije Matija Posavec, Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Preloga, Mijo Bergovec, mons. Juraj Kolarić, vlč. Antun Hoblaj i Neven Mikec, koji je ujedno i predsjednik Zakladne uprave. Svi oni dobili su priliku čestitati svakom pojedincu koji će u skoroj budućnosti graditi naše društvo.
Stipendije za 48 Međimuraca za ostanak i napredovanje u svom kraju
Odlučeno je kako će svaki od ovih izuzetnih pojedinaca koji već iza sebe ima vrhunske rezultate, primati 1.100 kuna mjesečne stipendije, kako bi napredovali, završili najviši stupanj obrazovanja, ali ujedno i kasnije doprinijeli svojim znanjem razvoju Međimurja.  Iako je prvotna ideja Zaklade bila dodijeliti stipendije za srednjoškolsko i visokoškolsko obrazovanje nadarenih učenika i studenata, osobito onih slabijeg imovinskog stanja, ove su se godine iznimno financirali samo studenti, a prilika za srednjoškolce već je u 2017.
Kako je osnivač zaklade dr. Mikec ipak htio pomoći i nekim drugim talentima, te ne dopustiti da se neki od onih koji su dali zamolbu osjećaju zakinutima, ujedno je na njegov prijedlog stipendija otišla i mladoj glazbenici Ani Labazan Brajša, pjesnikinji Ranki Novosel te je jednokratnim iznosom ujedno poseban doprinos dan Župi Sv. Kvirina na Pantovčaku u Zagrebu za uređenje crkve, mimo dogovorenog fonda.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content