Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Učenici OŠ Donji Kraljevec u posjeti Međimurskoj županiji

Datum objave: 26. listopada 2016.

U okviru terenske nastave po Međimurju učenici trećeg razreda Osnovne škole Donji Kraljevec posjetili su i Međimursku županiju. Sama ideja  terenske nastave u kojoj sudjeluje 19 učenika jest upoznati samu instituciju Županije kao glavnog upravnog i političkog središta najsjevernije hrvatske županije.
Tako su u Velikoj vijećnici, u pratnji učiteljice Miljenke Vidović – Mohl i pripravnice Petre Štampar, učenike dočekali zamjenik župana Međimurske županije Zoran Vidović i Branko Sušec pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti. “Koliko stanovnika ima Međimurje, o čemu raspravljaju vijećnici na Skupštini, koliko je glavnih gradova u Međimurju, što sve župan Matija Posavec radi u Zagrebu…“ – bila su samo neka od pitanja radoznalih malih Kraljevčana, a interes i zanimanje osnovnoškolaca oduševilo je sve prisutne. “Dječja radoznalost je nešto izuzetno i uvijek me iznova ugodno iznenadi njihova otvorenost i spremnost postaviti koje god pitanje u bilo kojem trenutku.“ – izjavio je zamjenik župana pohvalivši interes, ali i pripremljenost učenika. Prilikom druženja Vidović i Sušec upoznali su djecu s ustrojem i radom Međimurske županije te istaknuli kako se najviše pozornosti posvećuje kvalitetnom obrazovanju svakog djeteta.
Učiteljica Miljenka Vidović – Mohl pohvalila je Međimursku županiju za pomoć pri obnovi 6 učionica Osnovne škole Donji Kraljevec, ali i što je svakom osnovcu osigurala besplatne udžbenike. “Time se pokazuje stvarna briga za našu djecu.“ – rekla je Vidović – Mohl. A, kako je istaknuo i pročelnik Sušec, to nije sve jer uskoro kreće i projekt obuke neplivača, a sve uz sufinanciranje Međimurske županije.
Na samom kraju zamjenik župana pozvao je učenike da slobodno i ubuduće dođu u posjet nevezano uz plan i program, a druženje je završilo uz prigodno čašćenje te neizbježno zajedničko fotografiranje.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content