Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održana 30. sjednica Savjeta za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije

Datum objave: 26. listopada 2016.

 
U Maloj vijećnici Međimurske županije održana je 30. sjednica Savjeta za sigurnost prometa na cestama na kojoj su članovi uz verifikaciju zapisnika s posljednje sjednice, raspravljali o programu rada i financijskom planu Savjeta za iduću godinu, dok je druga točka dnevnog reda izvješće grada Čakovca o održavanju i gradnji cestovne infrastrukture na području grada za 2015. i planom za 2016. godinu prolongirana za sljedeću sjednicu zbog odsustva predstavnika  Grada. Sjednici su nazočili članovi Smiljka Kovačić, Josip Topolko, Stjepan Marković, Darinka Tompoš, Marija Prekupec, Antun Šimunić, Željko Poreduš te predsjednica Savjeta Alenka Hošnjak koja je i otvorila sjednicu te predložila dnevni red koji je jednoglasno prihvaćen uz dopunu članice Kovačić kod aktivnosti provođenja preventivnih aktivnosti u sklopu Europskog tjedna mobilnosti. Naime na njen je prijedlog istaknuta Gospodarska škola kao jedan od nositelja. Kako su se na sjednici razmatrale teme od velike važnosti za zajednicu, uz članove, sjednici su prisustvovali i župan Međimurske županije Matija Posavec te pročelnik UO za gospodarske djelatnosti Darko Radanović.
Hošnjak je predstavila  zadaće te predstojeće aktivnosti vezane za sigurnost i prevenciju u prometu u Međimurskoj županiji gdje se predloženim mjerama žele spriječiti neželjene pojave s osobitim naglaskom na edukaciju predškolske djece, te učenika osnovnih i srednjih škola, a osobito mladih vozača u završnim razredima koji su u kategoriji ranjivih skupina. Savjet za sigurnost u planiranim se stavkama pojavljuje kao nositelj projekta ili aktivni partner dionicima u procesu koji zajedničkom suradnjom čine naše društvo sigurnijim.  Također predstavljen je prijedlog plana prihoda i rashoda koji čine stavku Proračuna Međimurske županije gdje je potrebno osigurati 50.000,00 kuna za potrebe rada Savjeta, što je na sjednici i prihvaćeno. Spomenuta  sredstva utrošit će se na natjecanja i edukaciju djece te učenika osnovnih škola, nabavu odora i troškove pripreme pripadnika prometnih jedinica i mladeži, nabavu promidžbenih materijala, sigurnosne opreme, prometne signalizacije za poligone te provođenje programa „Strategija prometne preventive u dječjim vrtićima, osnovnim i srednjim školama“.
 
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content