Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Jubilarnom 10. Međimurskom feštom studenti obilježili početak nove akademske godine

Datum objave: 26. listopada 2016.

Dolazak jeseni studentima uvijek označava početak nove akademske godine, pojavu novih izazova i obaveza, ali isto tako i ponovni susret s dobrim društvom. Tom je prigodom Udruga studenata Međimurja u Zagrebu organizirala već tradicionalnu Međimursku feštu i to 10. jubilarnu. Kao i proteklih nekoliko godina, fešta se održala u zagrebačkom klubu „Roko“ kojeg je tijekom noći ispunilo više od 500 studenata iz Međimurja, ali i drugih krajeva Lijepe naše. Za nezaboravnu večer pobrinuli su se članovi benda „Prvi April“, s kojima je zabava potrajala do ranih jutarnjih sati.
Važno je podržavati aktivnosti i inicijative mladih
Podršku studentima svojim su dolaskom pružili župan Međimurske županije Matija Posavec, pročelnik Gradskog ureda Grada Zagreba za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić, te predsjednik Zavičajnog društva „Međimurje“ Zagreb Danijel Režek s predsjednikom Izvršnog odbora Društva Matijom Kikeljom. „Zadovoljstvo je gledati vas kako se družite, organizirate i radite zajedno, jer to samo pokazuje koliko je važno podržavati aktivnosti i inicijative mladih, te im za to omogućiti kvalitetne uvjete. U Međimurju već godinama nizom mjera stvaramo takvo okruženje, koje će vas potaknuti na daljnji napredak i osobni razvoj, sa željom da se jednog dana vratite u svoj rodni kraj i u njemu stvarate nove vrijednosti koje će nas zaista učiniti društvom znanja i regijom koja je primjer drugima“, rekao je tom prigodom župan Posavec te pohvalio sva nastojanja i trud međimurskih studenata da se što više međusobno povežu i druže. Kao što je to bilo i dosad, Udruga je uz potporu Međimurske županije organizirala autobus iz Čakovca, a novost ove godine bio je i poseban tramvaj koji je od okretišta zagrebačke Dubrave preko cijelog grada prevozio studente sve do Studentskog doma „Stjepan Radić“, nedaleko samog kluba.
Kako naglašava predsjednica Udruge Karolina Kolarić, cilj je bio našim studentima ponuditi nešto novo povodom ovog jubileja, a koliko su oni to dobro prihvatili dokazao je dupkom ispunjen tramvaj u kojem se pjevalo, plesalo, a i zasviralo, te je cijela vožnja bila praćena uživo putem Facebook stranice Udruge.
Sve u svemu, bila je to još jedna večer za pamćenje koja će ostati u dugom sjećanju mladih Međimuraca, te im ovim putem želimo puno sreće i uspjeha u novoj akademskoj godini, uz čestitke na sjajnoj organizaciji i održavanju tradicije zajedničkih druženja.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content