Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Prvim lovačkim balom obilježena 70-ta obljetnica djelovanja Lovačkog društva “Srnjak“

Datum objave: 23. listopada 2016.

Ove je subote u Starom krovu u Donjem Kraljevcu prvi Lovački bal u organizaciji Lovačkog društva “Srnjak“ Donji Kraljevec – Goričan okupio svoje mnogobrojno članstvo čime je obilježena 70-ta obljetnica njegovog djelovanja te su dodijeljena zaslužena priznanja lovcima i podupirateljima samog društva.
Bez potpore naših najbližih malo bi toga mogli napraviti
Lov je obveza, a takva obveza zahtijeva mnogo vremena, našeg slobodnog vremena koje bi inače provodili s našim obiteljima. Zato koristim priliku te se ovim putem posebno zahvaljujem našim suprugama što nas podupiru, zahvaljujem se na njihovom strpljenju i razumijevanju jer smo svi svjesni kako nekada to nije lako.“ – posebno je u uvodnom obraćanju istaknuo predsjednik LD “Srnjak“ Mladen Čonka te pozdravio brojne goste među kojima su bili zamjenik župana Međimurske županije Zoran Vidović, potpredsjednik Hrvatskog lovačkog saveza i predsjednik Lovačkog saveza Međimurske županije Ljubomir Grgec, kao i tajnik županijskog saveza Mladen Lacković, lovac ali i načelnik općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat, načelnik općine Goričan Mario Moharić, predsjednik MO Donji Kraljevec Mladen Blažeka, kao i predstavnici brojnih prijateljskih lovačkih društava. “Naše društvo danas spada u kategoriju onih idealnih ne samo u Međimurju nego i u Hrvatskoj jer imamo savršen omjer površine lovišta i broja lovaca kao i lovište koje svojom kvalitetom omogućava najraznovrsniji lov. Zato nikako ne smijemo dozvoliti da nas narušeni međuljudski odnosi više ikada dovedu u pitanje.“ – zaključio je Čonka.
Lovni turizam do 90-tih godina bio jedan od bitnih dijelova međimurskog gospodarstva
Posebni me veseli kako smo u posljednjih par godina suradnju Lovačkog saveza Međimurske županije, kao i Lovačkih društava koje djeluju na tom području, te Međimurske županije podigli na jednu novu razinu, unaprijedili je te danas imamo situaciju u kojoj možemo bez ikakvih problema planirati sva buduća djelovanja, zajedno.“ – rekao je zamjenik župana Vidović te posebno istaknuo riješenu lovnu zakupninu za slijedećih 10 godina što je bio veliki kamen spoticanja. “Ali moramo gledati dalje, planirati više i kvalitetnije jer ne smijemo zaboraviti kako je lovni turizam do 90-tih godina bio jedan od bitnih dijelova međimurskog gospodarstva s bruto iznosom preko 1,5 milijuna eura.“ – zaključio je Vidović te naglasio kako upravo u lovnom turizmu treba napraviti taj ključan korak naprijed što nikako neće biti moguće bez inicijative i podrške samih lovaca.
Okupljenima su se prigodno obratili načelnici općina Donji Kraljevec i Goričan, Vlado Hranjec iz Lovačkog društva Fazan iz Hodošana, ali i potpredsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Grgec koji je iskoristio priliku te uručio prigodni poklon nacionalnog saveza te prenio pozdrave samog predsjednika Đure Dečaka. “Sve uspjehe koje ste postigli su vaši uspjesi, uspjesi vaših supruga, obitelji koje vas podržavaju. A vaši uspjesi samo potvrđuju kvalitetu, kontinuitet rada i organiziranost međimurskih lovaca koji su prepoznati i priznati diljem Hrvatske.“ – zaključio je Grgec.
Sam bal je bila prilika kada su zasluženima podijeljene nagrade, odlikovanja i priznanja, a posebno su pozdravljeni lovci s preko 50 godina lovačkog staža Stjepan Hegeduš i Đuro Lepen dok će ovogodišnji    dobitnik lovačkog odlikovanja I. reda Luka Kovljenić to postati slijedeće godine. “Oduvijek smo radili u korist i za samo lovačko društvo, a tako ćemo i nastaviti ubuduće.“ – rekao je u ime svih dobitnika Josip Vugrinec te se zahvalio na svim nagradama te odličnoj organizaciji samoga bala.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content