Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Oko 300 sudionika u Sv. Martinu na 10. Kongresu hrvatskog kampinga

Datum objave: 20. listopada 2016.

Međimurska županija i Sv. Martin na Muri dobili su veliku čast ugostiti najveći turistički događaj godine u zemlji, uz dakako Dane hrvatskog turizma koji će se ove godine održati u Bolu na Braču 26. i 27. listopada. Više od 300 sudionika iz svih krajeva Lijepe naše sudjelovalo je na 10. jubilarnom Kongresu hrvatskog kampinga, manifestaciji koja se nametnula kao središnje mjesto razmjene znanja i iskustava unutar kamping sektora Hrvatske. Kongres u LifeClass Termama Sv. Martin u organizaciji Kamping udruženja Hrvatske poslužio je kao zaključak sezone, koja je prema riječima organizatora i podupiratelja bila na razini rekordnih godina. „Upravo je kamping prvi sektor turizma koji se vratio na svoje pozitivne rezultate kakve smo bilježili prije rata, a svoje uspjehe mjerimo kroz povećanje noćenja i prihoda, ali i dobivanjem relevantnih nagrada“, rekao je u uvodu Tihomir Nikolaš, predsjednik Kamping udruženja Hrvatske.
U Međimurju se kreće s pet projekata izgradnje obiteljskih kampova!
Osim što se okruženje Termi u dva dana pretvorilo u pravo malo kamp središte, ovogodišnje jubilarno izdanje tradicionalnog skupa dalo je odgovore na mnoga pitanja vezana uz prednosti i nedostatke hrvatske kamping industrije, razvoj luksuznih kampova, ulogu agencija te stanje i trendove na našim tržištima. Svoj je ponos činjenicom kako su upravo Međimurje izabrali za lokaciju konferencije, istaknula zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman, naglasivši kako je važna poruka da su se odlučili upravo za kontinentalnu Hrvatsku. „Čast mi je i zadovoljstvo pozdraviti vas iz najmanje,  ali najljepše županije, županije koja se jedina u Hrvatskoj može podičiti s dvostrukom titulom Europske destinacije izvrsnosti i to upravo općina i kraj u kojem se sada nalazimo. Iako smo županija koja nema ni jedan kamp, imamo velike mogućnosti, potencijale i želju da se uključimo u vaše udruženje, te postanemo članom, kako bi razvili kamping turizam koji postaje sve traženiji“, objasnila je zamjenica te pritom objasnila kako je u masterplanu razvoja turizma Međimurja uz cikloturizam, upravo naglasak stavljen i na sve traženiji kamping za koji postoje konkretni projekti.
Istih se dotaknuo i Rudi Grula, voditelj ureda Turističke zajednice Međimurske županije, te najavio kako će se za pet godina povodom jubileja svi ponovo okupiti u Međimurju, ali i pritom svjedočiti pet novih kampova. „Svjesni smo kako su kamperi gosti koji najviše vole istraživati destinaciju, pa mi godinama razmišljamo o tome i potičemo naše poduzetnike da krenu u to područje turizma“, rekao je Grula.
16 mobilnih kućica i 4 glampinga oduševili Sv. Martin
Međimurska županija pokazala je kako godinama osluškuje potrebe svojih turista, a sinergijom javnog i privatnog sektora ulaže upravo u one turističke proizvode koji su poželjni i potrebni na našem području. To su organizatori prepoznali i osim predstavnika nacionalnih turističkih tijela i institucija te domaćih stručnjaka, ugostili međunarodne goste i stručnjake. O ljepotama i potencijalima Međimurja govorio je i Ivan Arambašić, predstavnik Hrvatske turističke zajednice te pritom ukratko rezimirao uspješnu turističku sezonu, organizatorima čestitao na deset godina organiziranog djelovanja i proglasio kongres otvorenim. Prije razgledavanja i predstavljanja 16 mobilnih kućica i 4 glamping šatora raznih europskih proizvođača, ujedno su najboljim kampovima dodijeljena priznanja za kvalitetu kampova Croatia's Best Campsites, OK mini camps, Naj Kamp Adria 2016, V4A - village for all te nagrada za najinovativniji kamp godine.
Zaključak druženja kampera na sjeveru zemlje svakako je kako konferencije ovakvog tipa postaju središnje mjesto razmjene znanja i iskustava unutar kamping sektora Hrvatske, koji uz obiteljski smještaj i hotele u hrvatskom turizmu ima najvažniji udjel po smještajnim kapacitetima, ali i fizičkim te financijskim pokazateljima. Ujedno su ponosno istaknuli kako su zaključili projekt certificiranja i prilagodbe sadržaja i usluge kampova osobama s posebnim potrebama, te je certifikate, prve takve u Hrvatskoj, upravo u Međimurju dobilo pet kampova - Čikat, Njivice, Solaris Naturist, Stoja i Zablaće.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content