Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Učenici OŠ dr. Vinko Žganec iz Vratišinca i PŠ Gornji Kraljevec posjetili Međimursku županiju

Datum objave: 19. listopada 2016.

Koliko županija ima u Hrvatskoj, koliko općina u Međimurju, o čemu raspravljaju vijećnici na Skupštini, bila su samo neka od pitanja koja su zanimala učenike 3. i 4. razreda OŠ dr. Vinka Žganca iz Vratišinca i Područne škole Gornji Kraljevec, koji su posjetili zgradu Međimurske županije. U sklopu nastavnog programa iz građanskog odgoja i prirode, ovom je prigodom 37 školaraca, koji su pristigli u pratnji učiteljica Marijane Škvorc, Željke Novak, Veronike Vincek te učitelja Damira Grašića, imalo prilike upoznati se s djelokrugom i ustrojem institucije.
Interes i zanimanje mladih đaka koje su pokazali prema djelovanju regionalne samouprave, radu župana i ostalih djelatnika oduševilo je i Dijanu Pahek iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti Međimurske županije koja ih je ugostila u Velikoj vijećnici Međimurske županije te spremno odgovarala na sva njihova pitanja. „Uvijek rado primamo naše mlade učenike, jer vi ste naša budućnost, a tko zna, možda jednog dana među vama dobijemo novog župana ili županicu“, rekla je učenicima Pahek, nakon čega je uslijedilo i prigodno čašćenje uz zajedničko fotografiranje kao trajna uspomena na ovaj posjet.

 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content