Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Riješen problem studentske prehrane u Čakovcu

Datum objave: 19. listopada 2016.

Nakon što je odjeknula vijest kako su studenti koji se školuju na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu i odsjeku Učiteljskog fakulteta u Čakovcu ostali bez studentske menze, u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta RH održan je radni sastanak na tu temu kako bi se razriješila situacija oko prehrane studenata u Međimurju.
S obzirom na važnost situacije, na sastanku su sudjelovali tehnički ministar Predrag Šustar, njegov zamjenik Hrvoje Šlezak i pomoćnik Stjepan Tomas, uz župana Međimurske županije Matiju Posavca, dekanicu MEV-a Nevenku Breslauer i Tamaru Turza Bogdan, prodekanicu Učiteljskog fakulteta u Zagrebu – Odsjek u Čakovcu.
Iako Međimurska županija nije osnivač nijedne od ustanova, te direktno ne može utjecati na pojedine odluke vezane uz samo veleučilište i sveučilište, ipak je odlučila pokrenuti inicijativu za rješavanje ovog problema u korist svojih studenata. Tako je dogovoreno i rješenje, da će se u Učiteljskom fakultetu u Čakovcu staviti u funkciju prostor namijenjen studentskoj prehrani. Naime u suradnji sa Studentskim centrom iz Varaždina opremit će se prostor, te uspostaviti linija i suradnja, kako bi se i u Međimurju zadovoljili svi uvjeti za prehranu studenata. Dogovoreno je kako će se navedeni prostor urediti i za isti ishoditi potrebne dozvole od resornog ministarstva, Ureda državne uprave i posebnog Povjerenstva, te se očekuje da će u naredna tri tjedna svakom studentu biti omogućena prehrana kao i dosad.
Svjesni da studenti dotad nemaju pristup dnevnom obroku, od ponedjeljka, 24. listopada će se uspostaviti privremeno rješenje, kada će iz Studentskog centra Varaždin biti organiziran sustav prijevoza prehrane, na koje će studenti napokon moći iskoristiti svoje iksice.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content