Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dan otvorenih vrata čakovečkog azila za pse “Prijatelji“

Datum objave: 6. listopada 2016.

Povodom Svjetskog dana zaštite životinja koji se obilježava diljem svijeta 04. listopada, čakovečki azil za pse „Prijatelji“ održao je Dan otvorenih vrata. Osnovni cilj ove akcije je upozoriti na probleme životinja, naročito onih napuštenih te potaknuti na razmišljanje o našem odnosu prema njima. Ni kiša, ni vjetar ni tmurni oblaci nisu spriječili male i velike ljubitelje pasa te posebnog gosta Mirka Filipovića da rukama punih darova uljepšaju dan stotinama napuštenih pasa, onih istih koje tako često zovemo i čovjekovim najboljim prijateljem.
Petnaest je godina prošlo od otvaranja ovog skloništa i jedno je od 6 „non kill“ mjesta u Hrvatskoj, što znači da ne usmrćuju životinje već one ostaju do udomljenja ili prirodne smrti. “Iako je ova godina bila izrazito teška i mnogo smo puta razmišljali „dići ruke od svega“, ove divne životinje i njihova bezuvjetna ljubav, zahvalan pogled poticaj su da guramo dalje.“ - naglasila je voditeljica azila Aleksandra Hampamer. Trenutno se azil brine za više od 450 pasa koji su zbog nedostatka prostora smješteni i kod volontera, građana i u privremenim domovima. Također, voditeljica Hampamer, iskoristila je prigodu zahvaliti Mirku Filipoviću, zamjenici župana Međimurske županije Sandri Herman te pročelniku UO za društvene djelatnosti Branku Sušecu koji se uvijek rado i bez promišljanja odazivaju i uključuje u njihove projekte i aktivnosti te u okviru svojih mogućnosti pomažu rad skloništa.
Budite humani, poštujete životinje i njihovo pravo na život
Kako je važno razvijati svijest i odnos prema životinjama od najranijih dana azil za pse „ Prijatelji“ posjetili su i učenici I. i II. Osnovne škole, učenici iz Male Subotice te srednjoškolci Gospodarske i Srednje škole Čakovec zajedno sa svojim učiteljicama sami zaključivši da ova umiljata lica trebaju našu pomoć, da ne smijemo ignorirati problem jer zatvaranjem očiju on ne nestaje. “Ne zatvarajte oči, ignoriranjem problem ne nestaje. Budite humani, poštujete životinje i njihovo pravo na život. Budite odgovoran vlasnik, ne napuštajte svoje kućne ljubimce, jer napuštanjem životinja neodgovorni ljudi stvaraju problem zajednici u cjelini i životinjama.“ – zaključili su iz čakovečkog azila.

 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content