Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Župan Posavec povodom Svjetskog dana učitelja: „Želimo vam reći jedno veliko hvala“

Datum objave: 5. listopada 2016.

Obrazovanje i ulaganje u mlade čini osnovu politike razvoja Međimurske županije, što se ogleda kroz brojne projekte, programe i potpore putem kojih se mladima, kao i njihovim roditeljima, olakšava cjelokupni proces školovanja. Pritom se mnogo ulaže u obnovu starih i gradnju novih škola, a sve s ciljem da Međimurje u potpunosti bude prepoznato kao županija znanja. Stoga se osobita pozornost pridaje svakom uspjehu naših učenika i mentora, a ne zaboravlja se ni na one koji su tijekom cijelog svog radnog vijeka dali velik doprinos podučavanju stotina mladih.
Želimo biti drugačija i bolja Hrvatska, koja je primjer u mnogim segmentima
Tako je treću godinu za redom župan Međimurske županije Matija Posavec, u dvorani za svečane namjene u Starom gradu Zrinskih, organizirao svečani prijem za sve učitelje, pedagoge, suradnike i ravnatelje s područja Međimurja, njih 28 koji su u školskoj godini 2015./2016. otišli u mirovinu. Time je ujedno nastavljena tradicija obilježavanja Svjetskog dana učitelja u Međimurskoj županiji. „Učenje i odgajanje mladih nije samo zanimanje, već životni poziv koji uvelike određuje smjer budućnosti naše zemlje. Pripremajući mnoge generacije učenika da se što lakše nose sa svim životnim izazovima koji im predstoje, vi postajete temelj našega društva, zbog čega vam mi na ovaj način želimo reći jedno toplo ljudsko hvala“, rekao je župan Posavec, osvrnuvši se pritom na nezavidnu situaciju u obrazovnom sektoru u cijeloj Hrvatskoj.
Mi želimo biti drugačija i bolja Hrvatska, koja može biti primjer u mnogim segmentima i koja se ponosi najboljim sustavom obrazovanja u zemlji. To postižemo investicijama stvarajući nove standarde i vrijednosti s jednim od najmanjih proračuna, što je dokaz da se može“, istaknuo je Posavec te naglasio kako se u ovom trenutku iz proračuna za obrazovanje izdvaja više od 40 posto sredstava, odnosno oko 52 milijuna kuna. Uz župana, prijemu su prisustvovali i njegova zamjenica Sandra Herman i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Branko Sušec, koji su na svoje funkcije stupili upravo iz prosvjete, zbog čega je i za njih ovaj prijem bio iznimno značajan. Nakon uručivanja prigodnih poklona, u ime svih učitelja zahvalila se bivša ravnateljica 1. osnovne škole Čakovec Nevenka Šopar. „Izuzetno se ponosim svima nama što smo odgojili ovako vrijedne ljude koji se bore za Međimurje, a mi ćemo i dalje biti spremni pomoći kad god ćete nas trebati“, rekla je Šopar.
Uz nju, u zasluženu mirovinu prošle školske godine otišli su i Marija Marciuš, Jarmila Naranđa, Marija Taradi, Mirica Kalšan, Marija Horvat, Dragica Kiborn, Terezija Gašparić, Anica Borko, Slavica Šajnović, Ljubica Osredek, Zlatko Bartolić, Višnja Čižmešija, Marija Branilović, Vinko Rojko, Marijan Martinjak, Biserka Sinjerec, Nataliya Nikitina, Nadica Varga, Josip Peras, Slavica Golub, Franjo Salaj, Marija Premuš, Elizabeta Mihaljević, Biserka Tarandek, Ana Siladi-Kresinger, Đurđica Grabar te Darinka Bundalo.
Svečanost povodom Svjetskog dana učitelja svojim je glazbenim nastupom uveličao duo Goran i Andrea Šafarić.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content