Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Naše "On the move" obitelji u akciji "Hodanjem do zdravlja"

Datum objave: 4. listopada 2016.

Predškolci i njihove obitelji okupljene u projektu Međimurske županije „On the move“ uključile su se u akciju Zavoda za javno zdravstvo „Hodanjem do zdravlja“, koja je u Čakovcu održana 1.listopada. Odazvali su se brojni poklonici kretanja kojima ZJZ u brojnim akcijama ovakve prirode pruža psihosocijalnu podršku u nastojanju da očuvaju i unaprijede svoje zdravlje.
Kineziolozi koji u projektu „On the move“ provode sportske aktivnosti s djecom predškolcima - Tomislav Bogović, Luka Prprović, Tanja Mesarić Novak i Tomislav Horvat osmislili su za sve sudionike „hodanja“ uvodno zagrijavanje i završno istezanje. Uvod je bio ispred Centra za kulturu na Trgu Republike, a završnica u brojnim igrama i zabavi ispred Gradskih bazena „Marija Ružić“.
Javnozdravstvena akcija „Hodanjem do zdravlja“ održana je u sklopu Nacionalnog programa „Živjeti zdravo“, a kako je hodanje najmanje skupo i široko pristupačno svima, rijetko je povezano s ozljedama i mogu ga prakticirati ljudi svih dobnih skupina. Dakle, nema prepreka pa ne bi trebalo biti ni izgovora da se u više svakodnevnog hodanja uključimo svi.
Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije je u završnici izvukao dobitnike nagrada iz tradicionalne akcije "Pješke ili biciklom na posao".
on-the-move-i-hodanjem-do-zdravlja-5

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content