Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Članovi Udruge „Međimurski slatkiši“ na kampu u Zadru

Datum objave: 30. rujna 2016.

Dijabetes bez granica i predrasuda“, slogan je pod kojim je proteklog vikenda održan 3. po redu Obiteljski kamp u Zadru, a u organizaciji  Zagrebačkog dijabetičkog društva. Ni ovog puta, trodnevni kamp nije prošao bez sudionika iz Međimurske županije, pa su mu se pridružile obitelji Đeri i Fučko, na čelu s predsjednicom Udruge „Međimurski slatkiši“ Željkom Đeri, koje je osobno dočekala predsjednica društva, Snježana Prgomet Andrlić.
Kamp je osmišljen da obiteljima čija djeca žive s dijabetesom na neki način olakša život s dijabetesom, kroz edukativna predavanja i savjetovanja poznatih dijabetologa, psihologa, nutricionista i stručnih osoba koje su usko povezane s tom bolešću. „Ove godine naglasak je stavljen na Okrugli stol, na kojem su predstavnici udruga aktivno raspravljali o pravima djece oboljele od dijabetesa, te kako ta prava ostvariti s obzirom da prava djeteta u našoj zemlji variraju od županije do županije“, objasnila je predsjednica međimurske udruge te istaknula kako je Okruglom stolu nazočio i predsjednik Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga Davor Bučević.
„Kamp nas je ojačao i dao samopouzdanja za borbu za život bez predrasuda!“
Zemlja partner ove godine bila je Slovenija s kojom je dogovorena nova bliska suradnja među udrugama, a posebice s onima u pograničnom području. Uz sva predavanja za odrasle, djeci dijabetičarima i njihovoj braći organizator je pripremio podosta iznenađenja kako bi se djeca što bolje osjećala ta tri dana, a za svu djecu brinuli su se članovi izviđačkog odreda „Savski gaj“ iz Zagreba. Orijentacija u prostoru, izviđačke radionice, pregršt igara, posjet meteorološkoj stanici samo su djelić onoga u čemu su djeca mogla uživati. Na predavanjima se između ostalog govorilo o novitetima na području endokrinologije i dijabetesa, ali i o novim aparatima za mjerenje šećera.
Nutricionistička predavanja poznatih nutricionista iz bolnica diljem Zagreba upoznala su sve sudionike s prednostima zdrave i dobre prehrane, te dala odgovore kako birati zdrave namirnice i kako njima djeci uvelike poboljšati životni standard. „Trodnevni obiteljski kamp nas je ojačao i dao nam još više samopouzdanja i snage da se borimo za dobrobit naše djece i njihovog zdravlja, te da im omogućimo što ljepši i kvalitetniji život bez granica i predrasuda“,  mišljenje je „Međimurskih slatkiša“ nakon kampa.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content