Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Novi uspjeh međimurskih lovaca, državnim prvacima čestitali prijemom u Županiji

Datum objave: 29. rujna 2016.

Kada je lovno streljaštvo u pitanju, ekipa strijelaca Lovačkog saveza Međimurske županije nema konkurencije. To su samo dokazali na nedavno održanom prvenstvu Hrvatskog lovačkog saveza u Bzenici, osvojivši prvo mjesto i naslov državnog prvaka nakon dvodnevnog natjecanja u tri discipline (lovački trap,parkur i karabin). Ekipni prvaci su  Ivica Varga, Dean HorvatJosip ŠoštarićDragutin Kozar, Branko Breglec i Neven Lepen, pod vodstvom Josipa Katanovića. No, uz prvake, Međimurje ima i viceprvaka države u pojedinačnoj konkurenciji, to je Ivica Varga, dok je 6. mjesto uzeo Dean Horvat.
Kako bi se pohvalili ovim velikim uspjehom, ali i kako bi im čelnici Međimurske županije čestitali na sjajnom uspjehu i promociji međimurskog lovstva, za njih je priređen prijem u Velikoj vijećnici, uz domaćinstvo zamjenika župana Zorana Vidovića. „Iznimno smo ponosni na još jedan vrhunski rezultat naših lovaca, veseli me što ste pokazali svoju nadmoć, ali pritom i pokazali da uz iskustvo imate i mlade lovce koji će ovakve rezultate samo nastavljati“, rekao je zamjenik župana i zahvalio se savezu što je bio dio svečanosti obilježavanja 25. obljetnice oslobođenja Međimurja, u vidu donacije divljači.
Veliki je uspjeh ostvarenje ovakvih rezultata među 21 ekipom, a naši su lovci ponosni što je po prvi puta dodijeljen i prijelazni pehar koji će slijedećih godinu dana krasiti njihove vitrine.
„Nakon 16 godina ponovo smo prvaci, što nam je na veliki ponos. Dok smo tada bili prvaci u trapu, ovog puta smo na specifičnom natjecanju slavili u zbroju triju disciplina. To je rezultat sustavnog i dobrog rada, te jake lige koja funkcionira organizirano i uz vrhunske strijelce, ali i veliki odaziv“, objasnio je predsjednik Lovačkog saveza Međimurske županije Ljubomir Grgec te zahvalio Županiji što pomaže rad međimurskog lovstva u cjelini i objasnio da su ovo načini na koje im se za to odužuju.
Spomenimo kako su lovci Međimurske županije osvojili naslov s 441 bodom, druga je Splitsko-dalmatinska županija s 439, treća Varaždinska županija s 426, dok ih slijede Požeško-slavonska županija s 420 i Koprivničko-križevačka županija s 415 bodova.
Za kraj susreta, najavljeno je kako će Dean Horvat i Ivica Varga narednog vikenda braniti i boje hrvatske reprezentacije, u susretu sa strijelcima Slovenije.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content